Süryanilerin 27 yıldır düzenlediği geleneksel futbol turnuvası bu sene, 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Adıyaman'daki Isias Hotel enkazında kalarak yaşamını yitiren Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Öğündük Köyü'nden olan Süryani turist rehberi Fikri Töre anısına düzenlendi.

Mardin'de 'Turabdin Bölgesi' olarak adlandırılan Midyat, Nusaybin ve Dargeçit ilçeleri ile Şırnak'ın İdil ilçelerinden Süryani kiliseleri ve köy takımlarının katıldığı ve kendi aralarında maçlar yaptığı 'Turabdin Futbol Turnuvası' bu yılda büyük bir coşku ile tamamlandı. Süryani cemaati tarafından organize edilen turnuvaya bu yıl 12 takım katıldı. 2 gruptan oluşan turnuvada kura sonucu eşleşen takımlardan en çok puan alan takımlardan grup birincisi ve ikincisi kendi aralarında maç yaptı. Yapılan karşılaşmalar sonucunda Midyat Takımı ile Shiluh Turabdin takımları finale yükseldi. Büyük bir heyecana sahne olan mücadelede Shiluh Turabdin Takımı, rakibini 3-2 yenerek turnuvanın bu yıl ki şampiyonu oldu.

Turnuva sonunda din görevlileri tarafından takımlara kupaları verildi. Final maçını, Süryanilerin en büyük ruhani lideri Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Midyat Kiliseleri Papazı İshak Ergün, Midin Papazı Şemun Uçar, Üçköy Papazı Afrem Kurkunç, Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Vakfı Başkanı Yusuf Türker, Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakus Ergün, Süryani köy muhtarları, Midyat, İdil ve Nusaybin ilçeleri ile yurt dışından gelen çok sayıda Süryani vatandaş izledi.

Şampiyon takım futbolcusu Mesut Aslan, "Geçen sene de biz şampiyon olduk. Her sene şampiyon olsak da her sene farklı bir heyecan ve tadı var bu turnuvanın. İnşallah her sene yine bu şekilde şampiyon oluruz ve kardeşlik içerisinde biter" dedi.

Şampiyon takım futbolcusu Lukas Demir, "Öncelikle katılan tüm takımlara teşekkür ediyoruz. Herkesin eline, ayağına sağlık. İkinci, üçüncü, centilmen tüm takımları tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir duygu. Önümüzdeki senelerde daha güzel, daha centilmence bir turnuvalar olması dileğiyle" dedi.

Editör: Resul AKA