Midyat'a bağlı Ortaca (Heştrek) mahallesi muhtarı Edip Aslan ile azası Halil İş haklarında başlatılan bir soruşturma kapsamında görevlerinden alındı. Midyat Kaymakamlığı tarafından görevden alınan Muhtar Aslan ile aza Halil İş'in hakkında başlatılan soruşturmanın ise 14 Mayıs seçimlerinden önce AK Partili bir grup ile Mardin Valisi Mahmut Demirtaş'tan oluşan heyetin köye gerçekleştirdiği ziyaret esnasında yaşanan gerilim olduğu öğrenildi. 

Muhtar Aslan ile Vali Demirtaş arasında alt yapı sorunu nedeniyle yaşanan tartışma sırasında Aslan'ın Vali Demirtaş'a "terbiyesiz" dediği belirtilirken, hakkında "Vatandaşların huzurunda devletin ve devlet organlarının saygınlığını değersizleştirmeyi, hor görme ve işlevlerini etkin bir şekilde yerine getirmeyi engelledikleri, vatandaşın devlet kurumlarına olan güvenini bilinçli olarak zedelemeye çalıştıkları, yetkili kurum amirlerini küçük düşürmeye çalıştıkları" suçlaması yöneltildi. 

Muhtar Aslan ise, yaptığı savunmada Vali Demirtaş'ın kendisine "terbiyesiz" dediğini belirterek, "Vali, kaymakam ve AK Parti milletvekili adayı bizim köyü ziyaret ettiler. Karşılıklı oturduk. Vali ilk konuşmasında 'Cumhurbaşkanının selamını getirdim' dedi. Ben de dedim 'ben Ortaca Mahalle Muhtarı Edip Aslan öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bugün cuma namazında anons etmemize rağmen sizi karşılamaya kimse gelmedi. Nedenini merak ediyorsanız 10 haneli köyde altyapı çalışmasını yapıyorsunuz. Bizim köy 250 hanedir halen altyapımız yapılmadı.' Vali bey de 'Hangi köy' dedi. Ben de 'dolunay köyü' dedim. 3 kilometre uzaktır. Bizden sonra vali 'biz Büyükşehir olarak yollar yapıyoruz hizmetlerimiz çoktur' dedi. Ben de 'vali bey ben yollardan bahsetmedim yollarla ilgili sıkıntımız yok altyapıyla ilgili açıklama bekliyorum' dedim. Vali de bana 'sen terbiyesizlik yapıyorsun' dedi. Ben de kendilerine 'sen terbiyesizlik yapıyorsun. Valisiniz diye rütbenle konuşamazsın benimle' dedim. Sonra Birinci azam Halil iş kalktı 'muhtarımız haklıdır onun arkasındayız. HDP'li köylere hizmet yapıyorsunuz bize hizmet yapmıyorsunuz 29 şehit vermiş bir köyüz' dedi. Heyet birbirine bakarak kalkıp köyü terk ettiler" ifadelerini kullandı. 

Editör: Resul AKA