Memur adayların istifa sürecinin başlamasıyla birlikte AK Parti'de daha önce 22 Kasım tarihinde tamamlanan aday adaylığı müracaat süreci şimdi de memurluktan istifa edip, seçime katılacak aday adayları için start alıyor. 

AK Parti Milletvekili listelerinde iki seçimde yer bulan, Adıyaman ve Şanlıurfa Valiliği görevinde de bulunmuş olan Abdullah Erin'in AK Parti Genel Merkez Yönetimi'nce kendisine yapılan görev daveti üzerine yarın devlet memurluğundan istifa ederek, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat edeceği iddia edildi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimleri için 22 Kasım'da tamamlanan resmi başvuru süreci içerisinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Gazeteci - Yazar Abdurrahim Temel (Semavi) ile Kızıltepeli 24 yaşındaki genç aday adayı Ömer Sezer, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi müracaatlarını gerçekleştirmişti. 

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarın görevinden istifa edip, adaylık başvurusunda bulunacağı iddia edilen Midyatlı deneyimli bürokrat/Vali Abdullah Erin, 2015'te tekrarlanan iki seçimde AK Parti Milletvekili adayı olarak 4. sırada yer almıştı. İçişleri eski Bakanı danışmanlığı görevinde de bulunmuş olan Abdullah Erin, Adıyaman'da 3 yıl, Şanlıurfa'da da 5 yıl başarıyla valilik yapmış bir bürokrat olarak tanınıyor.

Kaynak: MardinLife.Com

Editör: Resul AKA