Midyat'a bağlı olan Beyazsu Mevkisindeki mesire alanında suya serinlemek için giren Sultan Çaka adlı 20 yaşındaki genç kadın, serinlemek isterken  Beyaz Su'da kayboldu.

Sivrice Mahallesi yakınlarındaki mesire alanlarında olay öğle saatlerinde yaşandı. 

Su'da bir süre serinledikten sonra sonra gözden kaybolan Sultan Çaka'nın gözden kaybolduğunu fark eden yakınları, önce genç bayanı bulmak için kendi imkanlarıyla arama çalışmalarına başladı, kaybolan kadını bulmakta sonuç alamayan çevredekiler, Olayı Jandarma ekiplerine bildirdi. Kaybolan kadının bulunması için olay yerine arama kurtarma ekibinin de bulunduğu çok sayıda AFAD, İtfaiye ve Jandarma ekipleri yönlendirildi.

Görgü tanıkları ve yakınlarının verdiği bilgiler eşliğinde arama çalışmalarına yön veren ekipler, Sultan Çaka'yı yaklaşık yarım saatlik arama çalışmalarının ardından baygın halde buldu.

Ekipler tarafından sudan çıkarılan Çaka'ya ilk müdahele sudan çıkarıldığı noktada yapıldı.Olay yerinde bekletilen ambulansla sağlık ekipleri tarafından Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan genç kadının yoğun miktarda su yuttuğu ve kalbinin durduğu fark edilmesi üzerine Çaka'ya uzun süre kalp masajı yapılarak yaşama dönmesi sağlandı. Çaka, sağlık ekiplerinin yaptıkları bütün müdahelelere rağmen kurtarılamayarak yaşama veda etti.

Haberi aldıktan sonra Nusaybin Devlet Hastanesine gelen Çaka'nın yakınları sinir krizleri geçirdi.

Genç kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere Nusaybin Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Olayla ilgili Midyat ve Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturma başlatıldı.

Mardin Life

Editör: Resul AKA