Bugün Yargıtay tarafından alınan karar en çok ilgi çeken konular arasında yer aldı. Son dönemde hayatımızın her alanında olan sosyal medyadalar için yeni kararlar alınmaya başladı. Kişilerin kendi yaşamlarının yanı sıra internet üzerinden, sosyal medya platformlarından yaptıkları paylaşımlar da en çok dikkat çekenler arasında yer aldı. 

Zaman zaman sosyal çevremizden çok internet platformlarında zaman geçirdiğimiz bugünlerde dikkat etmemiz gereken pek çok noktanın bulunduğu konusunda önemli açıklamalar yapılmaya başlandı. Yaptığımız paylaşımların yalnızca kendimizi etkilemediği öğrenilirken, başkaları ile çekildiğimiz fotoğraflar konusunda da suçlu çıkabileceğimiz öğrenildi. 

O FOTOĞRAFLARI SİLMEYENLER YANDI! 

Bugün gelen bir açıklama ile birlikte bir zamanlar birlikte olan çiftin çekildikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarına yüklemesinin ardından ayrılık gibi durumlarda bunun bir suç teşkil edilebileceği açıklandı. Yapılan bu paylaşımlar iki kişinin de rızasının olması durumunda sosyal medya hesaplarında kalacağı gibi ayrılık vb durumlarda taraflardan birinin isteğinde fotoğrafların silinmesi gerektiği açıklandı. 

Böyle bir durum nedeniyle başvurulan mahkemeden çıkan karar adeta emsal niteliğindeydi. Gelen bilgiler doğrultusunda ayrılan çiftten kadın erkekten fotoğrafları sosyal medya hesabı üzerinden kaldırmasını istedi. Fakat konu ile ilgili herhangi bir şekilde talepleri yerine getirmeyen eski erkek arkadaş bu durumda ısrarcı oldu. Durum bu şekilde olunca da kadın soluğu mahkemede aldı. Yargıtay'dan ise emsal niteliğinde bir karar çıktı. 

ESKİ SEVGİLİ SUÇLU BULUNDU! 

Sosyal medya hesaplarından fotoğrafları kaldırmayan eski erkek arkadaş Yargıtay tarafından suçlu bulundu. "Verileri hukuka aykırı olarak yayma" suçundan eski erkek arkadaş, sosyal medya hesaplarından silmediği fotoğraflarından dolayı suçlu bulundu. Bu ve benzeri durumlar yaşayan kişiler için de bu karar emsal niteliğinde oldu. 

Editör: Resul AKA