Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları Midyat'ta çelenk sunumuyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Nurullah Güllü ve ilçe protokolü Hükümet Konağında gelerek halkı selamladı.

Kaymakam Özdemir konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Kaymakam Özdemir, “Sizleri en kalbi duygularımla sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamanın coşkusunu Midyat'ta hep birlikte yaşıyoruz.

Yüz yıl önce yaşadığımız zorlu ve çetin günlerden sonra, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin Cumhuriyet ile taçlandığı büyük günün gururu içerisindeyiz. gaziantep çiçek

Kıymetli Hemşehrilerim,

Aziz Milletimiz, bundan tam 100 yıl önce genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle şanlı bir mücadele vermiş ve vatanımızı koruyup, düşman işgalinden kurtarmıştır.

Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin sembolüdür.

İstiklaline meftun, bağımsızlığına âşık Necip Milletimiz, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte başka milletlerin tahakkümü altında asla yaşayamayacağını bir kez daha kesin olarak ortaya koymuştur.

Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin küllerinden yeniden doğuşu ve yeniden ayağa kalkışıdır.

Cumhuriyetimiz, bu topraklarda kökleri çok derinlerde dalları ulu bir çınar timsali olan bin yıllık varlığımızın, sonsuzluğa taşıyacağımız var olma inancımızın en somut göstergesidir.

En önde olmak için de gayret ediyor ve çalışıyoruz.

Bu itibarla sahip olduğumuz tarihi misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın stratejik önemi nedeniyle, büyüyüp gelişmemizi istemeyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.

İstiklal şairi Mehmet Akif’in “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez, toplu vurdukça sineler, onu top sindiremez” sözünden hareketle, kalplerimizin her daim birlik ve beraberlikten yana atmasını sağlayacağız.

Kirli oyunları boşa çıkaracak, hain girişimleri bertaraf edecek, Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacağız inşallah.

Necip milletimizin, Malazgirt’teki azmiyle, İstanbul’un Fethi’ndeki inancıyla, Çanakkale’deki ruhuyla, İstiklal Harbi’ndeki gayretiyle ve 15 Temmuz’daki dirayetiyle Cumhuriyetimiz günümüze kadar gelmiştir.

Bizler de bu çelikten azmi ve yüce gayreti devam ettirme arzusundayız.

Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, bizlere düşen en önemli görev, bu değerli mirası korumak ve daha da ileri taşımak için birlikte çalışmaktır, Cumhuriyetimizi daha da güçlendirmektir.

Cumhuriyetimiz bir asrı geride bırakırken, dün olduğu gibi bugün de her daim hakkın ve adaletin nişanesi olan ülkemizi, medeniyetimizin tecrübeleri ve köklü birikimimiz üzerine yükselteceğiz.

Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Kaynak: MiDYAT HABER

Editör: Resul AKA