Akaryakıt piyasalarında yaşanan sert hareketlilik ile beraber hemen her gün yeni bir zam haberi duyurulurken, bugün (17 Ağustos 2023) benzin ve motorine zam haberi gelmemesi kamuoyunda şaşkınlık yarattı. 

Üst üste gelen zamların ardından “akaryakıt fiyatları nereye gidiyor?” soruları sorulmaya devam ederken 40 TL bandına dayanan benzin ve motorin Mardin’de dünkü zamlı fiyat ile satılmaya devam ediyor. Mardin’de benzinin litresi 38.98 TL’den satılırken, motorin fiyatı ise 39,72 TL olarak pompaya yansıyor. LPG fiyatının 16, 21 TL olduğu Mardin’de pompaya yansıyan fiyatlar şehrin dışına çıkıldıkça da değişkenlik gösteriyor. 

 Hemen her gün gelen zamların ardından güne yeni bir zamla uyanmayı bekleyen vatandaşlar, bu defa zam haberini görmeyince şaşırdı. Üstüne motorine indirim geleceği tartışılmaya başlandı. Düşüş eğilimi gösteren küresel gazyağı fiyatların motorinde pompaya indirim olarak yansıyıp yansımayacağı bilinmiyor. Düşüşün pompaya yansıması durumunda motorine 1 lira 40 kuruşluk bir indirimin yapılması bekleniyor.

Editör: Resul AKA