Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve başvuru yerleri fazlasıyla soruluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel ihtiyaçlarını ve okul masraflarını karşılamalarına yardımcı olmak için Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetleri sunmaktadır.

Bakan Yanık Açıklama Yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, çocukların ihtiyaçları ve okul ücretleri için başvuru koşullarını tamamlayabilen ailelere destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Bakan Yanık, destek ödemelerinin SED (Sosyal ve Ekonomik Destek) hizmeti kapsamında yapılacağını açıkladı. Bakan Yanık’ın açıklamasına göre Ağustos 2022 itibariyle SED yardımı alan çocuklar için ailelerin hesaplarına toplam 328.311.460 TL yatırıldı.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Nedir?

E-Devlet üzerinden yapılan açıklamada, “Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayacak düzenli bir geliri olmayan ailelerin çocukları ekonomik yardım hizmetlerinden yararlanıyor. Sosyal ve ekonomik yardım hizmetleri başvuruları onaylanmadan önce incelenir ve değerlendirilir. Dilerseniz ikamet ettiğiniz ildeki en yakın sosyal hizmet tesisine şahsen veya bir dilekçe ile başvuruda bulunabilirsiniz” denildi.

Ekonomik Destek Süreci

Nakit yapılan ekonomik yardım, ihtiyaç duyulduğunda verilmektedir. Yılda en fazla bir veya iki kez geçici mali yardım sağlanır. İzin belgesinde belirtilen zaman çerçevesi için aylık mali yardım verilir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular şahsen, dilekçe ile veya e-devlet üzerinden İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüklerine elektronik ortamda yapılabilir.

Başvurular için aşağıdakiler gereklidir

-Dilekçe
-T.C. Kimlik Numarası beyanı
-Gerektiğinde sağlık raporu ve öğrenci belgesi
– Başvuranın iş bilgisi ve meslek kurslarına kaydının kayıtları

Editör: Resul AKA