HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, Mardin eski valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi eski kayyumu Mustafa Yaman hakkında 40 milyonluk yeni bir usulsüzlük iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Musfata Yaman hakkındaki suçlamaya dair Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Pero Dündar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soruları yanıtlamasını istedi. 

Pero Dündar, soru önergesinde 40 milyonluk yeni suslsüzlük ile ilgili bilgilerin basına yansıdığını belirtertek, şunları söyledi: "2016-2019 yılları arasında Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı olan ve hali hazırda Mülkiye Müfettişi olarak görev yapan Mustafa Yaman’ın kayyımlığı döneminde gerçekleşen yolsuzluklara dair yapılan incelemelerde 40 milyon liralık yeni usulsüzlüklerin açığa çıktığı bilgisi basına yansımıştır.

Mustafa Yaman dönemindeki belediye yönetiminin tamamlanmayan birçok yol yapım projesine tam ödeme yaptığına dair tespitler açıkça ifade edilmiştir. “Mardin Muhtelif Kırsal Mahalle Yollarının Yapım İşi” başlığında belirtilen yapım işlerinin yüzde 30’luk kısmı yapılmamasına rağmen proje tamamlanmış gibi gösterilip 20 milyon 227 bin 545 TL fazla ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Artuklu, Mazıdağı, Kızıltepe, Yeşilli, Nusaybin ve Midyat ilçelerindeki kırsal yollara dair bir başka yol yapım işinde de yolların yarıdan fazlası yapılmamış ancak yine proje tamamlanmış gibi gösterilip 19 milyon 796 bin 757 TL değerinde fazla ödeme gerçekleştirilmiştir."

Pero Dündar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun şu soruları yanıtlamasını istedi: 

"1.)   Mustafa Yaman hakkında açılan soruşturmaların akıbeti nedir?

2.)   Hakkındaki onca yolsuzluk soruşturmasına rağmen Mustafa Yaman’ın Mülkiye Müfettişi olarak görevine devam etmesinin nedeni nedir?

3.)   Tamamlanmamasına rağmen tam ödeme yapılan projeler hangi şirketlere ihale edilmiştir? Kimler zengin edilmiştir?

4.)    2016 yılından beri belediyelere atanan kayyımlara dair bakanlığınızca açılmış herhangi bir soruşturma var mıdır? Varsa kaç tanedir ve isimleri nelerdir?"

Kaynak: Mardinhaber.Com.tr

Editör: Resul AKA