Kış Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

125 grammargarin

1 adetyumurta

1 çay bardağıtoz şeker

1 çay bardağıpekmez( ben üzüm kullandım)

1 çay kaşığıkarbonat

1 çay kaşığıtoz zencefil

1 tatlı kaşığıtarçın

1 paketvanilya

2,5 su bardağıun

1/2 çay bardağılimon kabuğu rendesi

1/2 çay bardağıportakal kabuğu rendesi

Kış Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktası

Süslemeden önce kurabiyelerin iyice soğuduğundan emin olalım.

Kış Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında margarin , yumurta, şeker ve pekmez bir kaba alınır ve yoğurulur.

Üzerine toz zencefil, karbonat, tarçın, vanilya, portakal veya limon rendesi eklenir karıştırılır.

Ardından elenen un karışıma eklenir ve homojen bir karışım olana kadar yoğurulur. Dolaba kaldırılıp bir saat dinlendirilir.

Dinlenen hamur iki eşit parçaya ayrılır. İki yağlı kağır arasına alınan hamur açılır ve kalıplarla şekillendirilir.

170 derece fırındada 12 dakika pişirilir. Soğuyunca dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Editör: Resul AKA