Hepatit B'ye karşı aşı, hepatit B'yi önlemek ve vücut direncini arttırmak için yapılır. Hepatit B'den sonra birçok insan bu soruya cevap arar. Aşıdan sonra duş alması gerekenler ya da ateş sorunu yaşayanlar duş almada bir sakınca var mı diye merak ediyorlar. Hepatit B aşısı genellikle bebeklik döneminde doğumdan hemen sonra ve aylık aralıklarla verilir. Verem aşısı ve karma aşılar 2. ayı dolduran bebeklere 4 ve 6 haftalık aralıklarla 3 doz halinde yapılır. Kombine aşılar da bu dönemde çocuklara çeşitli dozlarda yapılıyor. Hepatit B aşısından sonra duş almakta sakınca var mı?

Hepatit B Aşısından Sonra Ne Zaman Duş Almalı Hepatit B aşısından hemen sonra duş alabilirsiniz, hiçbir engel yoktur. Genel olarak verem aşılarından sonra vücuda su değmemelidir. Ancak hepatit B aşısı bebek doğduktan sonra yapılır ve bir ay sonra tekrar yapılır. 5. ayda tekrarlanan bu aşı toplamda 3 doz olarak yapılır.Sağlık merkezlerinde yapılan hepatit B aşısından sonra bebeğinizin banyo ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Ateşi biraz yüksek olan bir çocuğu ılık bir duş alarak rahatlatabilirsiniz. Verem aşısı olduktan sonra duş almak sakıncalıdır. Verem aşısı dışındaki tüm aşılardan sonra banyo yapabilirsiniz. Bebeğin beslenmesinde herhangi bir sorun yoktur. Emzirilen bebekler anne sütü alabilirler. Aşılamadan hemen sonra bebeğin beslenme tarzına devam edilebilir. Çocuklarda olduğu gibi yetişkinlerde de hepatit B aşısı sonrası duş alma ve beslenme konusunda herhangi bir engel yoktur.

Tetanoz aşısı olduktan sonra duş alabilir miyiz Günlük hayatımızda birçok nedenden dolayı aşılanıyoruz. Bunlardan ilki bulaşıcı hastalıklardır. Aşıdan sonra vücut ağrıları ve ateş yükselebileceği için çeşitli önlemler alıyoruz. Bunlardan biri de yaygın olarak kullanılan ve iyi bilinen aşıdan sonra banyo yapılıp yapılmaması sorusudur. Aşıdan sonra banyo yapılamaz şeklinde bir yanılgı vardır Aşıdan sonra dilediğiniz gibi duş alabilir veya banyo yapabilirsiniz. Bu, aşının etkinliğini hiçbir şekilde etkilemeyecektir. Aslında birçok aşının yan etkilerinden biri olan ateşe karşı sıcak bir duş almak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir ve ağrıları dindirebilir.

Editör: Resul AKA