Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım alan 18 ile 55 yaş arasındaki vatandaşlara nakdi yardımda bulunacak. Bu yardım için başvuruların başlatıldığı bildirilmektedir. Yardım tutarı 2.550 TL olarak açıklandı. Nasıl başvuracağınız ve yardım için hangi kriterleri arayacağınız hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, Bakanlığın web sitesinden veya yerel Bakanlık ofislerinden yardım alabilirsiniz. Türkiye'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sağladığı herhangi bir yardımdan siz de yararlanıyorsanız, bu yeni yardım programından yararlanmaya hak kazanırsınız.
Bakanlığı tarafından ödüllendirildi

Başvurusu kabul edilen vatandaşların hesaplarına 2 bin 550 TL yatırılacak. Ancak yardımın nasıl ve hangi kriterlere göre verileceği kesin olarak biliniyor. Daha fazla bilgi için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yerel ofisleri veya bakanlık yetkilileri ile iletişime geçmeniz yeterlidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 18-55 yaş arası vatandaşlar için kariyer rehberliği yardım programı başlattı. Bu program kapsamında başvuran vatandaşlara yılda en fazla 3 defa olmak üzere her defasında 850 TL olmak üzere toplam 2550 TL ödeme yapılacak.

Bakanlık işsiz vatandaşların yardımına koşacak Bu programın amacı, işsizlikle mücadele etmek ve vatandaşların işgücü piyasasına katılımını artırmak olabilir. Şartlar ve başvuru süreci hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. fazlalık fonu Sosyal Yardım Bilgi Sistemi. Ancak yardım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenen aylık net asgari ücretin en çok üç katı ve %10'u kadar olabilir. Bu yardım programının uygulanması ve detayları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

Editör: Resul AKA