Türkiye pazarına girişi bir yılan hikayesine dönüşen elektrikli Dacia Spring, yeni Extreme donanımıyla ilk kez görücüye çıktı. Yeni Dacia Spring Extreme, temel Essential sürümünden yalnızca görünüm açısından değil, aynı zamanda ELECTRIC 65 motoru nedeniyle de farklıdır. Verilen bilgiler, Dacia Spring'in Türkiye'de 2023'ün üçüncü çeyreğinde satışa çıkacağını gösteriyor.

Dacia Spring Extreme Hangi Özellikleri Sunuyor?

Yepyeni "Arduvaz Mavi" rengi ve donanıma özel tasarım ipuçlarıyla Dacia Spring Extreme satışa çıkacak. Yeni donanımın tavan barları, yan aynaları, tekerlek poyraları, bagaj kapağındaki Dacia amblemi ve sis farlarındaki dekoratif unsurların tamamında Bakır Kahverengi kullanılmıştır. Ön kapılardaki ve kapı altı döşemelerindeki, kapılar ile ön çamurluklardaki topografik tasarımların her yerinde Duster'ın karakteristik şnorkel donanımına göndermeler var.

Bazı ön kapı panelleri haricinde, Spring Extreme'in iç kısmında kapı eşiklerinde ve ön lastik paspaslarda topografik tasarımlar ve havalandırma ızgaralarında ve navigasyon ekranı çerçevesinde Bakır Kahverengi süslemeler bulunuyor.

Spring Extreme Yeni Motor ile Karşımıza Çıkıyor

Dacia ayrıca yeni Spring Extreme donanımıyla yepyeni ELECTRIC 65 motorunu (65hp/48kW) piyasaya sürüyor. Spring'in temel Essential modelinin 33 kW (veya 45 hp) motorunun kullanıldığını unutmayın. Yeni motor yalnızca Spring Extreme ile birlikte gelir ve yepyeni, türünün tek örneği bir şanzımanla eşleştirilmiştir. Bu vites kutusu, daha yüksek hızlanma performansı için tekerleklere gönderilen torku iyileştirir ve daha uzun bir menzil için daha yoğun enerji geri kazanımı sunar.

Spring Extreme, yepyeni ELECTRIC 65 motoru sayesinde ortalama WLTP döngüsünde 220 km ve WLTP şehir döngüsünde 305 km yol kat edebilir. Teknoloji Paketi, yeni Spring Extreme'in standart donanımının bir parçasıdır. Bu paket bir navigasyon sistemi, arka park sensörleri, bir geri görüş kamerası ve 7 inçlik bir multimedya ekranı içerir. Tabii ki, Essential versiyonu ile karşılaştırıldığında, tüm bunlar bir fiyat farkı ile geliyor.

Editör: Resul AKA