Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, " 'Türkiye Yüzyılı', sadece teknolojik ve ekonomik açıdan değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma duygusuyla inşa edilebilecek bir gelecektir. Bu nedenle 'Türkiye Yüzyılı' için birliğimize ve kardeşliğimize ihtiyacımız var." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Bakan Işıkhan, AK Parti İl Başkanlığınca merkez Artuklu ilçesindeki Yay Grand otelde düzenlenen "Vefa Buluşması İftar Programı"na katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından programda konuşan Işıkhan, ramazanın ilk iftar programında memleketinde, hemşehrileriyle bir arada olmaktan memnuniyet ve heyecan duyduğunu belirtti.

Işıkhan, Mardin'in farklı dillerden ve farklı dinlerden insanların bir arada yaşadığı bir kent olduğunu dile getirerek, "Bugün farklı dinlerden temsilcilerimiz de aramızdalar. Kendilerine, 'hoş geldiniz.' diyorum. Ramazan ayı, kendimizi maneviyata adamak, dayanışma içinde olmak ve toplumumuzun bir parçası olarak sorumluluklarımızı hatırlamak için bizlere fırsat sunar. Farklılıklarımız bizi zenginleştirir ve bizi birbirimize daha da yakınlaştırır. Birlikte aynı sofrayı paylaşmak, birbirimizin inançlarını, değerlerini anlamak ve saygı göstermek, toplumumuzda barış ve uyumun temelini oluşturur." ifadelerini kullandı.

Mardin'de bir arada olmanın, kardeşliğin eşsiz güzelliğinin yaşandığına işaret eden Işıkhan, çocukluğunda Süryani, Kürt, Hristiyan arkadaşlarıyla Mardin'in daracık sokaklarında oyunlar oynadığını hatırladığını aktardı.

Çocukluk arkadaşlarıyla görüşmeye devam ettiğini anlatan Işıkhan, "Allah bu birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın inşallah. Birlikte daha güçlüyüz ve birlikte daha büyük bir etki yaratabiliriz. Mardin'in gücü ve başarısı da bu temellere dayanmaktadır." diye konuştu.

Kaynak: MardinLife