Olay, 6 Mart tarihinde  Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bir apartmanın 6’ncı katında meydana geldi. İddiaya göre; Semire Aktürk,  kızı Solin’in balkondan sarktığını fark etti. Aktürk, kızının düşmemesi için koşup müdahale etmek istedi. Bu sırada Aktürk, kucağındaki oğlu Havvas Roni (5) ve kızı Solin (7) ile balkondan düştü. Semire Aktürk ile oğlu hayatını kaybetti, kızı ağır yaralandı.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Solin, 6 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Küçük kızın cenazesi, otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.

Acılı dededen evlerinin 6. katından düşerek ölen gelini ve turunun ‘intihar etti’ haberlerine tepki

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde geçtiğimiz 6 Mart’ta çocuğuyla 6. kattaki dairelerinden yere düşen ve bir çocuğuyla hayatını kaybeden Semira Aktürk’ün kayın pederi Havvas Aktürk, gelini ve torunları hakkında çıkan intihar haberlerine tepki gösterdi. Dede Havvas Aktürk’ün gelini ve torunlarıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan ve bazı yerel haberlerde ‘intihar etti’ paylaşımları ve  Semire Aktürk’ün psikolojik destek gördüğü açıklamasına sitemli bir şekilde tepki gösterdi.
Acılı dede Havvas Aktürk, “Acımız yetmezmiş gibi ortaya atılan söylentiler de bizi derinden üzüyor. Kafalarına göre asılsız bilgi paylaşmakla bu şahısların eline ne geçiyor.  Lütfen bir bilgi paylaşıldığı zaman birinci kaynaktan bilgi alsınlar.” diye sitemini dile getirdi.

Editör: Resul AKA