Bu sene gerçekleşen YKS sınavının ardından üniversiteli olan milyonlarca öğrenci, gittikleri şehirlerde nerede kalacakları konusunda endişeye kapılmaya başlamıştı. Bu endişelerin ardından KYK yurt başvurularında bulunan adaylar ardından da devlet tarafından belirlenen bölümlere yerleşti. Yerleşmelerin tamamlanması ile birlikte kimi adaylar devlet ve yarı özel yurtlara kaydını yaptırdı. 

Kayıtlar tamamlandıktan sonra ise geride kalan adayların yeniden KYK yurtlarına başvuru yapabilmeleri için neler yapılabileceği en çok merak edilenler arasına girdi. Açıklanan  sonuçlarda yedeğe kalan öğrenciler için KYK ek yerleştirmelerin ne zaman başlayacağı soruları gündeme yerleşen konuların arasında yer aldı. 

KYK YURT EK YERLEŞTİRMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

Yurtlara yerleşen adayların ardından boş kontenjanlara adaylar başvuru yaparak yerleşebilmek için süreci takip etmeye başladı. Özellikle de bu sene hem ev hem de özel yurtların kiralarının artması sonucunda devlet yurtlarına olan talebin artması, yedeğe kalan adayların KYK yurtlarında kalabilmek için ek yerleştirmelerin ne zaman yapıldığı gibi konular hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki KYK yurt ek yerleştirmeler ne zaman yapılacak? 

Konu hakkında GSB tarafından herhangi bir resmi açıklamanın gelmemesi ile birlikte yakın zamanda başvuruların tamamlanabileceği konuşulmaya başlandı. 

KYK YURT EK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? 

KYK yurtlarında kalmak için ek tercih yapmak isteyen kişilerin e--devlet üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. 

Editör: Resul AKA