İtalyan Rekabet Kurumu, son dönemin popüler sosyal medya platformlarından TikTok'a para cezası verdi. 

Kurum, TikTok'a 10 milyon euro para cezası verirken bunun sebebi olarak da reşit olmayan kullanıcıların zararlı içeriklerden korunmaması gösterildi. Çin merkezli ByteDance grubu bünyesindeki TikTok'a verilen para cezasının gerekçesi de açıklanırken, platformdaki içeriklerin kontrollerinin yetersiz olduğu aktarıldı. 

Öte yandan son dönemde Facebook, X ve Instagram gibi platformlarla mücadele eden TikTok'ta uygunsuz içeriklerin yayılmasının önlenmesine karşılık yeterli adımların atılmadığı da kaydedildi.  

KALICI İZ BIRAKAN AKIM TEPKİ ÇEKTİ

İtalyan düzenleyici kurum, son dönemde kullanıcılar arasında popüler olan ve elmacık kemiğinde kalıcı bir morluk bırakmak için yanakların sıkıştırılmasıno içeren "Fransız izi" olarak da bilinen bir uygulamayı gençlerin yaptığını belirterek atıfta bulundu. 

Son dönemde birçok batı ülkesinde aleyhlerinde karar çıkan TikTok'un sözcüsü, bu kararı kabul etmediklerini söyledi. 

Sosyal medya uygulaması, yaklaşık 170 milyon kullanıcısının bulunduğu ABD'de, Çarşamba günü ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen bir yasa tasarısının şartlarına göre, Çinli sahipleri yaklaşık altı ay içinde satış yapmazsa yasaklanmakla karşı karşıya.

Editör: Resul AKA