Bu makale, telefondan Gmail hesabının nasıl kapatılacağı hakkındadır. Birçok kişi Gmail'i ana e-posta hesabı olarak kullanıyor ve artık istemedikleri zaman hesabı kapatmaları gerekiyor. Ancak telefondan Gmail hesabı nasıl kapatılır diye merak eden çok kişi var bu yüzden bu yazımızda bunun nasıl yapılacağına bir göz atacağız. Telefonunuzdaki Gmail hesabınızı kapatmak için kullanabileceğiniz iki yol vardır:

1) Android cihazınızda Ayarlar'ı açın;

2) Hesaplar ve Senkronizasyon'u seçin;

3) Silmek istediğiniz Google Hesabını seçin ve ardından "Hesabı Kapat"ı seçin.

4) Ayarlar > Genel > Hesaplar ve Parolalar > Hesabı Sil'e giderek ve komutları izleyerek iOS cihazları için aynı prosedürü izleyin.   Telefondan Gmail Hesabını Kapatın Google, bir bilgisayardan bir Gmail hesabını kapatmayı kolaylaştırdı, ancak bunu telefonunuzdan yapmak istiyorsanız o kadar kolay değil. İyi haber şu ki, bu mümkün. İşte bunu nasıl yapabileceğiniz.

1) Android cihazınızda Google Play Store'u açın ve "Gmail"i arayın.

2) Gmail uygulaması göründüğünde uygulamayı açın ve "Ayarlar"a dokunun.

3) "Hesaplar"ı görene kadar aşağı kaydırın. Bu seçeneğe dokunun.

4) Hesaplar listesinde, e-posta hesabınızı seçin ve ardından ekranın altındaki "Hesabı Sil" seçeneğine dokunun.

5) Hesabınızı tamamen silmek için talimatları izleyin.   Google Hesap Yöneticisi'ne gidip "Hesabı Kapat"ı seçerek ve adımları izleyerek hesabınızı kapatabilirsiniz. Parolanızı veya güvenlik anahtarınızı girmeniz istenebilir. Bir iş veya okul hesabınız varsa, lütfen yardım için yöneticinizle iletişime geçin. Hesabınızı kapattıktan sonra, posta artık o adrese teslim edilmeyecek ve artık arama sonuçlarında görünmeyecektir. Gelecekte herhangi bir zamanda bu hesapla oturum açamayacaksınız. 

Editör: Resul AKA