KADEM Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Kızıltepe Belediyesi tarafından desteklenen Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifine bağlı Atık Dönüşüm Okulunu ziyaret etti.

KADEM Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kızı olan Sümeyye Erdoğan Bayraktar Mardin'e geldi.

Mardin'de ilk olarak "Kızıltepe kadını el ele veriyor, atık malzemeyi dönüştürüyor” sloganı ile açılan Atık Dönüşüm Okulu'nu ziyaret eden Sümeyye Erdoğan Bayraktar burada Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üye kadınlarla bir araya geldi.

Vali Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş ile Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam'ın eşi Dilek Çam'ın da eşlik ettiği Erdoğan, buradaki kadınlarla bir süre sohbet ederek çevreye, topluma ve ekonomiye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Üretime ve dönüşüme dikkat çeken Bayraktar, bugün, dijital dönüşümün her alana sirayet ederek, hiçbir filtreye, sınamaya ve olgunlaşma sürecine maruz kalmadan hayatlara hükümran olan bu dönüşümün tam manasıyla yönetilemediğini ve şekillendirilemediğini söz ederek şunları söyledi:

“Mesela sanayi 4.0 ve dijital dönüşüm süreçlerinde bayanların ne kadar rol aldığını, algoritmaların oluşumunda bayanın ne kadar kelam sahibi olduğunu tartmak zorundayız. Buradaki eksiği ikame etmediğimiz sürece, tek renkli, tek sesli ve tek taraflı bir gelecek dünyasına yol alacağız. Yani tahminen ileri teknolojiye sahip olacağız ancak iştirakçi bir karar düzeneğiyle yönetilmiyor olacak. Daha da değerlisi, medeniyet tasavvuruyla şekillenmemiş bu gücün pahalar alanındaki erozyonuna maruz kalacağız. Özellikle girişimciliğin öne çıktığı çağımızda bayanların da eşit ve adil bir biçimde dijital teşebbüsçüler olmak için kimi enstrümanlara gereksinimi var. Bayanlara bu imkanın yolunu açacak eğitim ve toplumsal altyapı yatırımları da farkındalığımız dahilinde olmalı.”

Sümeyye Erdoğan Bayraktar, yaşanan dönüşümün öteki belirleyicileri de olduğunu, göç ve etrafın bunların başında geldiğini dikkat çekti.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra tarihi kentteki mekanları ziyaret ederek, kadın STK temsilcileri ile Yay Konak'ta düzenlenecek olan bir programda bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: MardinLife.Com

Editör: Resul AKA