Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı, geçtiğimiz aylarda darbe kalkışması yapan Wagner'in komutanı Yevgeniy Prigojin ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı.

Rusya Sivil Havacılık Kurumu: Prigojin de öldü

Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü.

Rusya Sivil Havacılık Kurumu, Moskova'nın kuzeyinde meydana gelen özel jet kazasında, aralarında Rus paralı asker grubu Prigojin'in de olduğu 10 kişinin yaşamlarını yitirdiğini bildirdi.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya)'nın yaptığı yazılı açıklamada, Tver’de 10 kişinin öldüğü özel jet kazasının nedenlerini soruşturmak için özel bir komisyonun kurulduğu belirtildi.

Rusya'dan düşen uçakla ilgili açıklama: Prigojin dahil 10 kişi öldü

Uçakta bulunanların listesi

Rosaviatsiya tarafından uçakta bulunanların listesi yayınlandı.

Listede, uçakta hayatını kaybedenler arasında Prigojin’in sağ kolu Dmitriy Utkin, Wagner komutanları Sergey Propuskin, Evgeny Makaryan, Aleksandr Totmin, Valery Chekalov ve Nikolay Matyuseev de yer aldı.

Açıklamada, uçağın havacılık ajansının izniyle Moskova’daki Şeremetyevo Havaalanı’ndan kalkış yaptığı ve St. Petersburg kentine hareket ettiği bilgisine yer verildi.

Rusya'dan düşen uçakla ilgili açıklama: Prigojin dahil 10 kişi öldü

Arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı

Rus basınında yer alan haberlerde ise, uçağın enkazında yapılan çalışma ile 10 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ve arama-kurtarma operasyonun tamamlandığı ifade edildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor

Düşen Embraer 135 tipi özel jetin "MNT-Aero” adlı taşımacılık şirketine ait olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, kazaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Wagner’e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemleri tarafından düşürüldüğü öne sürülüyor.

Kaynak: Ensonhaber.com

Editör: Resul AKA