Hamileliğin 37. haftasından önce doğan bebeklere prematüre denir. Prematüre bebeğin bakımı nasıl olur? Prematüre bebek bakımına dair ve prematüre bebeğe dair merak edilenleri araştırdık. Ayrıntılar için yazımıza bakabilirsiniz.

Hamileliğin 37. haftasından önce doğan bebekler “prematüre” olarak bilinir. Prematüre bir bebeğin bakımı, bebeğin düşük kilosu ve diğer olası sağlık sorunları sebebiyle zor ve zaman alıcı olabilir. Buna ek olarak birçok prematüre bebek hastanede daha uzun süre kalmaya ihtiyaç duyar. Prematüre bebeğine ihtiyacı olan bakımı en iyi şekilde sağlayabilmen için tavsiyelerimizi ve merak ettiklerini bu bölümde bulabilirsin.

Prematüre Nedir Bebekler normal süre olarak 38 ile 42 hafta arasında dünyaya gözlerini açar. Yeni doğan bebek 37 hafta ve öncesinde doğmuş ise bu bebeğe prematüre denir. Prematüre bebeklerin ağırlığı tam zamanında doğan bebeklere göre çok daha azdır. Prematüre bebekler, organlarının gelişmeye zamanı olmadığı için sağlık sorunları yaşayabilir.

Özellikle doğum tarihi birkaç ay sonra ise bir prematüre doğum korkutucu ve endişe verici olabilir. Bu durum anne ve babayı telaşa düşürebilir. Zamanından önce doğum, düşük riski olan hamile kadınlar da dâhil olmak üzere her kadının başına gelebilir, bu nedenle erken doğumun belirtilerini öğrenmek önemlidir.

Hayatta Kalan Prematüreler

Sekiz haftaya kadar erken doğan bebekler, tam zamanında doğmuş bebeklerle aynı yaşam ve normal gelişme şansına sahiptir. 24 ile 25 haftadan sonra doğan bebekler hayatta kalacak kadar olgundur. Ama yeni doğan yoğun bakım biriminde daha uzun bir süre kalmaları gerekir. Eve gittiklerinde özel prematüre bebek bakımına ihtiyaç duyarlar.

Editör: Resul AKA