Milli yol Partisi Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Fidan 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde kazanması durumunda yapacağı vaatlerini açıkladı. Birbirinden etkili vaatlerde bulunan Mehmet Fidan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Belediye başkanı seçilirsem belediye başkanlık maaşımın tamamını Mardin'de bulunan işsiz gençlerin eğitim ve mesleki sertifikaları alımına harcayacağım. Her ay 200 gencimizi mesleki eğitim kapsamına alarak işsizlik engellerinin önünü açmış olacağız. Nikah töreni ücretsiz olacak. Ayrıca yol yapımı, metro, teleferik, sosyal aktivite alanları, tarım istihdamı, ihracat, turizm, ve köylere ilçelere halk ekmeği, yaşlılara ve hayvanlara yönelik çalışmalar ve binlerce projelerimizi Mardin halkına kazandırmak için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Büyük deprem afetinde dünya genelinde 300.000 kişilik yardım koordinasyon ekibinde yer aldık. Bu sayede birçok parasal ve erzak gıda konteyner teşviklerine imza attık. Afet Bölgelerine tır vinç kepçe ekip ekipman sevkiyatını güvenli bir şekilde bölgelere koğuşlandırdık. Mardin şehri depremden etkilenen olağanüstü hal bölgesi olarak ilan edilen 11 il arasında yer almaktadır. Şehrimiz artık olası bir deprem riskine karşı hazırlıklı olmalıdır. Bu kapsamda olası bir deprem ile halkımızın can güvenliğini sağlamak adına konteyner kentler ve tek katlı imar yapılanması projelerimiz kapsamındadır. Çünkü Mardin'in coğrafi alanı nın neredeyse %80'i Kayalık alandan oluşmaktadır. Kayalık alanlarda ise tarım istihdamı sağlanamaz. Bu nedenle tek katlı çelik kasa villalar Mardin halkımıza sunacağımız en önemli projelerimizden bir tanesidir. Çünkü bizler için Mardin halkımızın Can güvenliği ön plandadır. Yine dünyada Yıldız kentler arasında yer alan tarihi dokumuzu korumak adına projeler geliştireceğiz. Saygı değer Mardin halkını saygı ile selamlıyorum. Milli yol partisi Mardin büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Fidan" Diye Kaydetti.


MEHMET FİDAN KİMDİR?
Milli Milan Aşiretine mensup olan Mehmet Fidan, 1984 yılında Mardin'de doğdu. Eğitim hayatı halen devam eden Fidan, bir kız çocuğu babasıdır.

Halen çiftçilik ile meşgul olan Fidan'ın siyasi geçmişi İzmir il başkan vekiliği ve aynı zamanda 28. Dönem İzmir milletvekili adaylarındandır.
Diller: Arapça, Kürtçe, ingilizce, Osmanlıca okur yazardır.

Yardımlaşma ve dayanışma dernekleri konfederasyon ve federasyon genel iletişim başkanlığı olarak çalışmalarını sürdüren Fidan'ın sertifikalı eğitimleri Siyaset ve politika uzmanlığı, hukuk danışmanlık, adli ve hukuk sekreterlik, adli balistik, adli kalem, otel işletmecilik, vip yakın koruma, arıcılık iç mimarlık, tezhip ve hat sanatları, kamu ilişkiler direktörlüğü ve çeşitli alanlarda kendini yetiştirmiş bir bireydir.


0F7C09Ba Eef9 4E4E 9F39 39785E545420

Bd8F7E3A 7165 47A6 9824 174B2A15Ad86

Editör: Resul AKA