Midyat Kaymakamlığı ilçemizde eğitim ve öğrenim gören öğrencileri sanatsal ve spor yeteneklerini ortaya çıkarmak için "Midyat Yeteneklerini Keşfediyor" adlı projeyi hayata geçirdi.

Açılış törenine, İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Abdurrahim Çelik ve Masum Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Savaş Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Esma Şirin Zeyrek, Eğitim Bir- Sen Başkanı Hüseyin Yücel, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mehmet Nas, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

Proje kapsamında okullarda oluşturulacak beceri ve tasarım atölyeleri ile öğrencilerin talepleri doğrultusunda yeteneklerinin gelişimine katkı sağlanması , sonraki süreçte bir üst seviyede eğitim almaları adına sınavlara hazırlanması amaçlanmaktadır.

Gazipaşa ortaokulunda Armoni Müzik Sınıfı ve Yolbaşı İlkokulunda Akıl Oyunları Sınıfı ile projenin başlangıcı yapılmıştır.

"MÜZİK YETENEĞİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ YETİŞECEK"

Müzik Öğretmeni Ebru Sarıkaya Solmaz da, "Okulumuza Armoni müzik atölyesi kuruldu. Şimdi artık sıra bizde. Gelişim çağımızdaki çocuklarımızın yeteneklerini keşfedeceğiz. Hayatlarına dokunuş yapacağız. İçlerinde müziğe karşı çok yetenekli öğrencilerimiz var. Bu okulda, bu müzik sınıfında müzik yeteneği olan öğrencilerimiz yetişecek. Artık müzik derslerimizi tam anlamıyla uygulamalı olarak yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Atölyelerinin kurulumuna maddi katkı sağlayan Haşimoğlu Çevre Atık Entegre A.Ş ve Zahuran Yardımlaşma Derneğine teşekkür eden öğrenciler ve öğretmenler hayırlı olmasını dilediler.

Editör: Resul AKA