Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, yeni cihazın halka kendi ilçelerinde, ulaşım sıkıntısı olmadan tedavi olma imkanı sağlayacağını belirtti.

Yavuz, "Vatandaşlarımızın duaları, en büyük teşekkürümüzdür. Sağlık Bakanlığımızın destekleriyle, halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Ata Çevik, alınan cihazın hastane için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, "CRRT, ciddi enfeksiyon, zehirlenme, kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği gibi durumlarda normal diyaliz uygulanamayan hastalarda tercih edilen, hastaların büyük fayda gördüğü bir tedavi yöntemidir. Önceden bu tür hastaları başka yerlere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Ancak yeni cihaz sayesinde, bu hastaları tedavi etmek için başka yerlere gitmelerine gerek kalmayacak. Bu konuda destek olan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz'a, hastane yönetimine, Başhekim Yardımcısı Dt. Hüsnü Yıldırım'a, Hastane Müdürü Beyazıt Aslan'a ve hastaların takibini yapan sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Midyat'a hayırlı olsun" dedi

.

Editör: Resul AKA