Borsa İstanbul A.Ş. geçtiğimiz ay Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamına MİA Teknoloji A.Ş.’nin (MIATK) hisselerini de dahil etmişti. MİA Teknoloji A.Ş. (MIATK) hisselerine koyulan tedbir kararının önümüzdeki günlerde kaldırılacağı açıklandı. 

Borsa İstanbul’da 2021 itibariyle halka arz olan MİA Teknoloji A.Ş. son dönemde en çok ilgi gören hisse senetlerinden biri olmuştu. Geçtiğimiz ay çeşitli Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamına alınan hisselerden biri olan MİA Teknoloji (MIATK)'ın önümüzdeki hafta tedbir kararının kaldırılacağı belirtiliyor. 

TEDBİR KARARI NE ZAMAN KALKACAK?

Borsa İstanbul tarafından Mart ayında yapılan açıklamayla birlikte  MIATK paylarının 12 Mart 2024 tarihinden (seans başından) 9 Nisan 2024 tarihine (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilmeyeceği açıklanmıştı. Yapılan açıklama sonrasında bu haftanın ikinci gününde seans sonunda tedbir kararı kalkmış oldu. Fakat ülkemizde yaşanan bayram tatili  nedeniyle tedbir kararının sona ermesi 15 Nisan’a ertenmiş oldu.

MIATK hisseleri önlem alınan tarihte 77,20 TL seviyesinden işlem görüyordu. Tedbir kararının ardından hisseler, bir ay içinde yüzde 15'ten fazla değer kaybederek 65,45 TL'ye kadar geriledi. Bayram tatili öncesinde, 9 Nisan'da hisselerin açılışı 68,35 TL'den gerçekleşti. Kapanış ise 65,45 TL olarak görüldü. MIATK hisseleri, 5 haftalık düşüşün ardından bu hafta son işlem gününde toparlandı. Bayram sonrasında tedbirin kalkmasıyla birlikte borsanın ilk işlem gününde hisselerde nasıl bir değişim yaşanacağı ise merak ediliyor.

Editör Notu: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. 

Kaynak: Halkaarz.net