Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te vekili olduğu il olan Erzurum’da yaşanan sorun ve usulsüzlüklere dikkat çekti.

Beştaş, bunun yanı sıra vekil seçildiği sıralarda Erzurum AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in hakkında  sarf ettiği “Mazıdağılı mıdır, Mardinli midir, ne idüğü belirsiz -ne idüğü belirsiz- birini getirmişler, burada aday yapmışlar” sözlerine, “Siz hangi hakla, hangi hadle benim doğum yerimden yaşadığım ile kadar sataşırsınız, bu kadar ağır sözler söylersiniz?” şeklinde tepki gösterdi.

Beştaş ayrıca Erzurum’da ayrımcılık da yapıldığını belirterek, “Erzurum’da bu ayrımcılığa karşı duracağız, her yönüyle karşı duracağız, buna geçit vermeyeceğiz. Erzurum sadece bir Türk şehri değildir; Erzurum Kürt-Türk Dadaşların ortak şehridir” dedi.

‘BELLİ Kİ RAHATSIZ OLMUŞ’

Beştaş’ın ardından MHP’li Kamil Aydın, Erzurum’un Ermeni kenti olmadığını ve Türk kenti olduğunu ileri sürerek Beştaş’ı hedef aldı. Beştaş, bunun üzerine Aydın tarafından aşağılandığını dile getirerek, söz hakkı istedi. MHP’lilerin söz hakkına itiraz etmesi üzerine Meclis Başkanı, “Meclisi ben yönetiyorum. Sayın Beştaş’ı dinliyorum, lütfen” diyerek, Beştaş’a söz verdi.

MHP’ye, “Siz on yıllardır Kürt kimliğini yok etmeye, asimile etmeye çalışıyorsunuz; Başaramadınız, alışamadınız, alışın artık. Kürtlere ‘Kürt’ deriz, kendimize de hangi kimlikte isek onu deriz; bir. İkincisi ‘400 bin insanın oyunu aldık, siz bilmem ne yaptınız?’  Belli ki Erzurum’dan vekil çıkarmamızdan rahatsız olmuş” diyerek, tepkisini dile getirdi.

MHP’li Aydın ise Beştaş’a, “Aynen” diyerek, cevap verdi. Bu sözlerden dolayı tekrardan söz alan Beştaş, MHP’li Aydın’a sert tepki gösterdi. Beştaş, “Biz bu ülkenin köyünde, mezrasında, kırsalında, şehrinde, her yerindeyiz. Kocaeli'de de İzmir'de de Erzurum’da da Diyarbakır'da da Hakkâri’de de olmaya devam edeceğiz. Aydın, bize gönül veren milyonları gayet iyi bilir. Onlar bu hikâyeleri anlatmaya devam etsinler, Erzurum’dan vekil çıkarmamızdan da rahatsız olsunlar, çokça tehdit, çokça mesaj aldım ama Erzurum’u en iyi şekilde temsil edeceğim, ona da dert olsun” şeklinde konuştu.

Beştaş’ın bu sözlerinden ötürü büyük alkış aldı. Aydın ise Meclis Başkanına, “Propaganda yaptırıyorsunuz” diyerek, yakındı. 

Editör: Resul AKA