Mardin Adliyesi önünde hüsümetli iki aile arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Aralarında daha önce yaşanan bir olaydan dolayı Mardin Adliyesinde sabah saatlerinde başlayan davanın uzaması ile birlikte iki ailenin tarafları adliye önünde toplanmaya başladı.

Davanın sonuçlanması ile dışarı çıkan tarafların dışarıdaki laf atışması daha sonra yumruklu, bıçaklı, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü.

Yaklaşık 50 kişilik iki grubun karıştığı kavgada biri polis 10 kişi yaralandı. Polis memuru Mehmet Emin A. tarafları ayrımak isterken yaralandığı öğrenildi. 

Kavgada yaralanan Mahsum Genç, Hıdır Temiz, Abdulhalim Temiz, Remzi Şahin ve Sidar ailesinden Mehmet Sidar, Mecide Sidar, Abdi Sidar, Habib Sidar ve Halit Sidar yaralandı. Yaralılar Artuklu ve Kızıltepe ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılar arasında bulunan Habib Sidar ve Mahsum Genç'in durumun ise ağır olduğu bildirildi.  

Polis kavgayı ayırdıktan sonra 12 kişiyi gözaltına alırken olayla ilgili soruşturma başlattı.

Silah sesleriyle birlikte çevredekiler panik yaşandı. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kavga eden Genç ve Sidar Ailelerinin daha önce 9 Nisan 2022 tarihinde Savur ilçesine bağlı Üçkavak (Rajdîyê) Köyünde aralarında geçmişe dönük kan davası bulunan iki ailenin taziyede çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi ile 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Aynı davanın bugün yapılan duruşmasında bir kişinin tahliye olması üzerinde yaşandığı öğrenildi.  

DAHA ÖNCE DE 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

9 Nisan 2022 tarihinde hayatını kaybeden İdris Sidar'ın oğlu Salih Sidar'ın da İsveç Malmö'de 31 Aralık 2020 tarihinde bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bu olaya bağlı olarak Salih Sidar'ı öldürdüğü iddia edilen Ahmet Genç de Lübnan Beyrut'ta kimliği belirsiz kişiler tarafından 18 Ocak 2022 tarihinde öldürülmüştü.

Kaynak: MardinLife.Com