DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, Mardin'de çok sayıda keyfi trafik cezası kesildiğini savunarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın cevaplamasını istediği soru önergesini Meclis Başkanlığına sundu.

Soru önergesinin açıklama kısmında "Her ne kadar standartlara uygunluğu tartışmalı dahi olsa duble yol yapmak 20 yıllık iktidarı boyunca politik argümanlarının başında gelen AKP iktidarının Mardin, Diyarbakır, Şırnak ve daha birçok ildeki köy yollarını, şehir merkezlerindeki yolları bakımsız bıraktığına çok kez şahitlik etmekteyiz. Bu yönlü haberler de sıkça basına yansımaktadır" dedi.

Beritan Güneş Altın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu: 

"1- Mardin genelinde Ocak ve Şubat aylarında kesilen toplam trafik cezası sayısı kaçtır? Bu cezaların toplam tutarı ne kadardır?

 2- Türkiye’de genelinde Ocak ve Şubat aylarında il il kesilen trafik cezası sayısı kaçtır? Bu cezaların toplam tutarı ne kadardır?
 

3- Ocak ve Şubat aylarında Mardin’de kesilen cezalara yapılan itirazların sayısı kaçtır, bu itirazlara konu olan toplam meblağ ne kadardır? Bu itirazların kaç tanesi ve ne kadarlık bir tutara tekabül eden kısmı kabul edilmiştir?

 4- Ocak ve Şubat aylarında Türkiye’de il il kesilen cezalara yapılan itirazların sayısı kaçtır, bu itirazlara konu olan toplam meblağ ne kadardır? Bu itirazların kaç tanesi ve ne kadarlık bir tutara tekabül eden kısmı kabul edilmiştir?

 5- Mardin’de ve diğer illerde trafik polislerine “ceza kesme” motivasyonuyla çalışmalarına yönlü bir talimat verilmesi veyahut da günlük “ceza kotası” uygulaması gibi bir yöntem söz konusu mudur?

 6- Mardin’de araçlar arasında gerekli mesafeyi bıraktığı halde konvoy diye tabir edilen aynı yere giden araç topluluklarına cezai işlem uygulanmasının sebebi nedir? Gerekli mesafe neye göre değerlendirilmektedir bunun kararını kim ve nasıl vermektedir?

 7- Mardin’de verilen trafik idari para cezalarının diğer illerle karşılaştırılması yapıldığında denetlenen araç sayısına göre verilen cezaların oranı nedir?"

Kaynak: Mardinhaber.com.tr