Vatan Partisi Mardin il başkanı Zeynettin Bozan Mardin’de yaşanan elektrik kesintilerinin çiftçiyi zor duruma soktuğu belirterek bunun tek çözümünün DEDAŞ’ın bir an önce kamulaştırması olduğunu söyledi.

Sulama yapmak zorunda olan çiftçinin uzun süreli elektrik kesintilerinden dolayı azara gördüğünü açıklayan Bozan şunları söyledi:

“Ülke genelinde yükselen fiyatlarının sebep olduğu alım gücünün zorluğu halkı yeteri kadar zor durumda bırakmıştır. Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Batman ve Diyarbakır gibi merkezlerde geçim kaynakları tarım olan şehirlerde bu sektörün özelleştirilmiş bir firmanın yaptığı zorbalıkla halk daha da çıkmaza girmiştir. Bu durumun yok sayılması ve ilgili makamların bir sorun olarak görmemesi; vatandaşların
önemsenmediğinin bir kanıtıdır. Asırlardır dünya medeniyetlerine ev sahipliği yapan bu toprakların, bu verimin bu ekip biçmelerin karşılığını alamayıp üstüne üstlük bir söz sahibi olamamanın hüsranlığını yaşamaktadır. Toprak sahiplerine uygulanan yaptırımlar toprak sahiplerinin sadece tarımdan uzaklaştırmaya yöneliktir. İhracat lideri olabilecek bir ülkede ithalat lideri olmak Ülke ekonomisinin çöküşüdür. Tarımda da çıkan engeller ile birlikte bu süreç daha da zorlaşmaktadır. Hükümetten İsteğimiz DEDAŞ bir an önce kamulaştırılsın”

Kaynak: Mardinlife.com

Editör: Resul AKA