DSP Mardin İl Başkanı Uğur Alka ve beraberindeki yönetimi partilerinden toplu istifa etti. İl Başkanı Uğur Alka istifasına dair son dakika açıklaması yaptı.

Uğur Alka şu açıklamayı yaptı:

"Mardinli hemşerilerimiz bilindiği gibi yaklaşık 7 aydır demokratik sol parti Mardin il başkanlığı görevini devam ettirmekteyim.

bizler cumhur ittifakı olarak çalışma ve faaliyetlerimizi ittifak çerçevesinde devam ettirirken yaklaşık 1 ay önce genel merkez ile istişareli bir şekilde büyükşehir adayı ak parti adayı olarak cumhur ittifakı destekleme ve diğer ilçelerde de gerekli kılındığı yerde gösterme kararında mutabık kaldık lakin genel merkezin cuma günü bizlere tebliğin büyükşehir dahil tüm ilçelerde aday çıkarma tavrı yaptığımız istişareler sonucu bir değişiklik olmadığından bizlerin bu makamlarda şahsi ferdi bir çıkar menfaat gözetmeksizin bizlerin Mardin ve çevresinde bu hassas durumu göz önünde bulundurarak bizlerin vatandaşların dostlarımın akrabalarım ile yaptığım istişare sonu ben ve mevcut ilçelerimiz hepsi istişare sonucu beraber görevlerimizden istifa ettiğimizi ayrıca bizler devletimiz ve milletimiz için bu kararı aldık."

Kaynak: Mardinhaber.com.tr