Türkiye'de 54 yıldır faaliyet gösteren İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulda ortakların temettü onayını aldı. 

Borsa İstanbul'da bulunan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (ISDMR)  temettü alışkanlığı olduğu bilinen şirketlerden biri olmakta. Şirketin yatırımcıları bu hafta itibariyle temettü almaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. tarafından yapılan genel kurul toplantısında ortakların onayını alan İsdemir temettüleri önümüzdeki zamanlarda dağıtılacak.

İSDEMİR TEMETTÜ NE ZAMAN?

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (ISDMR) temettü ödemeleri için hak kullanım tarihini 16 Nisan 2024 olarak belirledi. İsdemir temettüleri T+2 gününde nakit olarak hesaplara aktarılacağından, nakit bakiyeler 18 Nisan 2024 tarihi itibariyle kullanılabilir olacak. İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (ISDMR) tarafından verilecek temettüden almaya hak kazanmak için 15 Nisan tarihli seans kapanışı itibarıyla hisse senedine sahip olmak gerekmekte.

Iskenderun Temettü

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (ISDMR) şirketi 28 Şubat 2024'te yönetim kurulun aldığı karar ile, hisse başına brüt 0.50 TL, net 0.45 TL nakit temettü dağıtılacak. 28 Mart tarihinde İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Genel kurulda ortakların onayını alan temettü kararı kesinleşmiş oldu. 

Türkiye'nin en büyük demir çelik işletmelerinden olan İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. 1970'de İskenderun'a 17 km mesafede, Payas (Yakacık) yöresinde kuruldu. Şirket tarafından üretilen ürünler sadece Türkiye değil başta Güney Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri olmak üzere tüm Dünya'ya ihraç edilmeye devam ediliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde 6,8 milyon m² fabrika alanına kurulmuş olan İsdemir günümüzde yaklaşık 5,3 milyon ton sıvı çelik kapasitesine sahiptir.

Kaynak: Halkaarz.net