IMEI kayıt ücretlerinin 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye yükseltilmesi, IMEI kayıt işlemlerinde yaşanan yoğunluğa ve beraberinde sorunlara yol açtı. Bu aksaklık, şikayetlerin artmasına da sebep oldu. Şikayetvar verilerine göre, konuyla ilgili şikayetler bir haftada 93 kat artış gösterdi. Bununla birlikte, yaşanan sorunların %35’i platform üzerinden çözüldü.

Yurt dışından gelen yolcuların getirdikleri telefonlarda IMEI kayıt ücretinin 20 bin liraya çıkarılacağına dair karar, Resmî Gazete’de yayımlandı. Bu duyuru sonrasında, kayıt işlemlerini gerçekleştirmek isteyen telefon sahipleri sınır kapılarında ve ödemelerde yoğunluk yaşadı. Ancak, bazı kullanıcılar ücretlerini ödemesine rağmen “IMEI kayıt bilgisi bulunamamaktadır” hatasıyla karşılaştıklarını belirtti. Bu sorunlar, Şikayetvar verilerine de yansıdı.

DHA’nın aktardığı bilgilere göre, özerk bir kamu kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, IMEI kayıt ücretlerindeki artış nedeniyle şikayetler bir önceki haftaya göre 93 kat artış gösterdi. GSM operatörlerinde bu artış %51, cep telefonu markalarında ise %23 olarak kaydedildi. Kullanıcıların dile getirdiği sorunların %35’i ise platform üzerinden çözüme kavuşturuldu.

Editör: Resul AKA