Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı. Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Habire seçim tarihi belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum seçim Haziran 2023'te olacak. Cumhur İttifakı'nın adayını soruyorsun. Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Maalesef bu şehir bir süredir kendini temsil edenler bakımından talihsizlikler yaşıyor. Malum İzmir'in CHP'nin de başında olan bir milletvekili var. İzmirli vatandaşlarımın kendilerini temsil etmesi için meclise gönderdiği bu zat İzmir'in yolunu dahi bilmiyor. Bizim kadar İzmir'e gidip gelmiyor. İzmir'in derdiyle dertlenmek yerine mesaisinin çoğunu Silivri'deki memleket düşmanlarını yargıdan kaçırmak, terör örgütlerine payandalık yapmak için harcıyor.

(Kılıçdaroğlu) Şahsım ve aile fertlerimizle ilgili yeni iftiralar üretiyor. Bugün bir dava daha kazandım. Kararlar geldikçe Bay Kemal adına hayır yapıyoruz.

Bu zat şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunu delikanlıca yapmak yerine, dolambaçlı yollarla gerçekleştirmeye çalışıyor.

(Kılıçdaroğlu'na) Ha bire 'Seçim tarihi belli olsun' diyorsun. İşte söylüyorum, seçim önümüzdeki yıl Haziran ayının ortasında yapılacak.

(Kılıçdaroğlu'na) Ha bire 'Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun' diyorsun. İşte söylüyorum, Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan."

Kaynak: mardin haber gazetesi

Editör: Resul AKA