Spotify çalma listesi, bir liste oluşturmak üzere bir araya getirilen şarkılardan oluşan bir koleksiyondur. Bu çalma listeleri diğer kullanıcılarla paylaşılabilir ve şarkıları sizin kurduğunuz sıraya göre dinleyebilirler. Bu bölümde, Spotify'da kendi çalma listenizi nasıl oluşturacağınızı keşfedeceğiz.

Spotify'da bir çalma listesi oluşturmanın birçok yolu vardır. Kitaplığınızdan veya arama sonuçlarından ya da diğer çalma listelerini takip ederek şarkı ekleyebilirsiniz.   Spotify, şarkıları, albümleri ve çalma listelerini dinlemenizi sağlayan bir müzik akışı hizmetidir. Aşağıdaki adımları izleyerek Spotify'da bir çalma listesi oluşturabilirsiniz:

1) Telefonunuzda veya bilgisayarınızda Spotify uygulamasını açın.

2) Ekranın sol üst köşesinde üç çizgi bulunan butona tıklayın.

3) "Çalma Listesi Oluştur"u seçin.

4) Çalma listeniz için bir ad girin.

5) Çalma listenize şarkı ekleyin. Müzik kitaplığınızdan ekleyebilir veya Spotify'ın web sitesinin veya mobil uygulamasının Çalma Listeleri bölümünden eklemek için yeni şarkılar arayabilirsiniz.

   Spotify, kullanıcılarına kendi çalma listelerini oluşturma fırsatı sunan bir müzik akışı hizmetidir. Bir çalma listesi oluşturmanın birçok yolu vardır, ancak mümkün olan en iyiyi yapmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları ve püf noktaları vardır.

1) Favori şarkılarınızı bulun: Bir çalma listesi oluşturmanın ilk adımı sevdiğiniz şarkıları bulmaktır. Bunu Spotify'daki müzik kitaplığına göz atarak veya YouTube ve SoundCloud gibi diğer uygulamaları kullanarak yapabilirsiniz. Bu kaynaklardan en sevdiğiniz şarkıları unutmamak için çalma listenize eklemeyi unutmayın! 2) Çalma listeniz için bir sıralama seçin: Tüm favori şarkılarınızı bulduktan sonra, bunların çalma listenizde nasıl sıralanacağına karar vermenin zamanı geldi. Bir seçenek, onları alfabetik sıraya koymaktır.   

Editör: Resul AKA