İsmailağa cemaati lideri Mahmud Efendi hazretlerinin 93 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından yerine kimin geleceği merak konusu oldu.

Mahmud Efendinin cenazesinde oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu tarafından vekilinin Hasan Kılıç hocanın olduğunun açıklanmasının ardından araştırmalar başladı.

Peki, Mahmud Ustaosmanoğlu'nın vekili Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa cemaatinin yeni lideri olan Hasan Kılıç ne eğitimi aldı? Hasan Efendi kaç yaşında, nereli? Hasan Kılıç Efendi nerede eğitim aldı? Hasan Kılıç Efendi İsmailağa Cemaatinde neler yapacak.

İşte İsmailağa cemaatinin yeni lideri Hasan Kılıç Efendi hakkında merak edilenler...

Ömrünü Kur'an ve sünnete adayan, hayatı boyunca binlerce Allah sevdalısı ihvan yetiştiren, 93 yaşında hayatını kaybeden Mahmut Ustaosmanoğlu'nu son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazını Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırdı.

Mahmut Efendinin cenazesi bugün Ali Haydar Efendi'nin yanına; Eyüpsultan Sakızağacı mezarlığına defnedildi.

Mahmut Efendi'nin vefatının ardından İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, sorusu kılınan cenaze namazının ardından oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu açıkladı.

İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, Mahmut Efendinin vekili kimdir?

93 yaşında hayata veda eden İsmailağa Cemaatinin önderi Mahmut Ustaosmanoğlu, 24 Haziran Cuma günü Cuma namazına müteakip Fatih Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze töreninde Mahmut Efendi’nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu vasiyeti de açıkladı. Mahmud Efendi yerine vekil olarak Hasan Kılıç Hocaefendiyi tayin etmişti.

Oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu konuşmasında İsmailağa Cemaati'nin yeni liderini açıklarken şöyle dedi:

"Bir hususu belirtmek için mikrofonu elime almış bulunuyorum. En çok sorulan sorulardan birisi kendisinden sonra yerine kimin bırakacağıydı. Duymayanlar olabilir, tekrar söylüyorum. Şu vasiyeti anlatmamızı söylemişti 'Benden sonra yerime Hasan Efendi hocamızı temsilci ve cemaatin başına bırakıyorum.' Bu hakikati size söyledim. Allah sizlerden razı olsun."

İsmailağa cemaati yeni lideri Hasan Kılıç kimdir?

Hasan Kılıç 1930 Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde dünyaya geldi.

İlk talebeliği mahallesindeki evinde okudu.

Bursa’da askerlik yaptı.

Aldığı eğitim hakkında bilgli veren Hasan Efendi şöyle dedi;

"Manevî dersimi Nuri Efendi vermişti. Efendi Baba Hazretleri ders vermediği zamanlarda damadı Nuri Efendi verirdi. Allah rahmet eylesin İhsan Efendi hocamız vardı. Akyazı’da imamdı, vaaz verirdi.

Ali Haydar Efendi Hazretleri ona “sakal bıraksın” diye haber gönderdi. İhsan Efendi de: “Kendisi bıraktı, bizden ne istiyor, oradan bize haber gönderiyor” dedi.

Editör: Resul AKA