Fethiye il mi olacak?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz'ün açıklamalarından sonra vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Ahlat Belediyesi tarafından 25-27 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat'ta Festivali Ahlat 1071 Millet Bahçesinde başladı.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, şu ifadeleri kullandı; "Ahlat önemli bir yer. Müslüman Türklerin Anadolu'ya açılan kapısı. Burayı ilk yaptığımızda Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olarak yapıldı ve Cumhurbaşkanımız ismini 1071 Millet Bahçesi olarak takdim etti. Ama şimdi Türkiye'nin her yerinde öyle büyük millet bahçeleri yapılıyor ki Ahlat'ımız kaçıncı sırada kaldı onu bilmiyorum."

Vedat Demiröz Ahlat'ta yaptığı açıklamada “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verecekleri kararla Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız” dedi.

Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir.

Kentin eski adı Meğri'dir. Bu adın, Rumların "uzak diyar" anlamına gelen Makri adlandırmasından türediği düşünülmektedir.

Özellikle turizm açısından gelişmiştir. 2014 yılındaki nüfusu 140.509'dur.

Muğla'nın en büyük ilçesi ve Muğla merkez de dahil olmak üzere en büyük yüzölçümüne ve yerleşim alanına sahip ilçedir.

Nüfus yoğunluğu açısından da Muğla merkez ve diğer ilçelerden büyüktür.

İl olmaya aday olan ilçeler hangisi?

Türkiye'nin 100 il olacağı açıklamasından hemen sonra aşağıda yer alan iller arasından 19 ilçenin il olacağı tahmin ediliyor.

Editör: Resul AKA