Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, sosyal medya hesabında yaşanan deprem olayıyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye’de meydana gelen deprem olayından sonra DSÖ’den ekiplerin arama kurtarma çalışmalarına katılacaklarını ifade etti. Ulusal yetkililer tarafından arama ve kurtarma çalışmalarına gerekli müdahalelerin yapılacağı söylendi. Yarallılarında travma desteğine yönelikte destek verilecek olduğunu, bilgi gelmeyen bölgelerle ilgili olarakta endişelerin her geçen gün çok daha fazla arttığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütünden Destek Çağrısı!

Ülkemizde hiç istenmeyen bir olay ile karşı karşıya kalındı. Gece saatlerde başlayan deprem gündüz vakitlerinde de artçı sallantılarıyla devam etti. Pek çok şehrimizde binaların hasar durumu oluşurken, ölüm ve yaralıların da sayısı git gide çok daha fazla şekilde artmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye’de yaşanan bu kötü olay sonrasında seferberlik ilan etti. Artan ölüm ve yaralılar sonrasında DSÖ’de olayla ilgili açıklamalarına yer verdi. Özellikle bilgi alınamayan şehirler ile ilgili olarakl kaygı halinde olduklarını belirtirken diğer yandan depremle ilgili yardımların da yapılacak olduğunun bilgisini verdi. Sadece bölgedeki halkın kurtarılmaya dair çalışmalarına dair aynı zamanda yaralılarında deprem sonrası yaşamış oldukları travmalarının iyileştirilmesine yönelik desteklerin verileck olduğu söylendi.

4. Alarm Depremi!

4.alarm depremi yaşadığımız şu günde, enkaz altında kalanların çıkarılması için yoğun bir çalışma sürmeye devam ediyor. Yaşam kalım mücadelesinin verildiği deprem sahalarında ekiplerde elinden geleni yapmaya başlıyor. Sadece deprem değil aynı zamanda da kötü giden hava olayları da ülkemizi ciddi şekilde etki altına almaya neden olmuştu. Yaşanan bu durum karşısında, ülkemize pek çok yerden yardımlar gelmeye devam ediyor. Kardeş ülke Azerbaycan yanı sıra AB tarafından yapılan açıklama da 10 destek ekibinin yola çıkmış olduğu belirtilmişti. Enkaz altında kalanlar ile ilgili yoğun bir kurtarılma çalışması yapılmaya devam edilirken, sahadaki ekiplere DSÖ’den de destek gelecek. Böylelikle arama ve kurtarma çalışmaları daha hızlı şekilde yapılacak.

Editör: Resul AKA