Sağlıklı bir ağız, ilerleyen yaşlar için büyük öneme sahiptir. Sadece diş fırçalamak yetmez. Doğru bir şekilde diş fırçalamaya da özen göstermeniz gerekir. Peki doğru bir şekilde nasıl diş fırçalamak gerekiyor? İşte detaylar:

2X2 KURALINI UYGULAYIN

Dişlerinizi günde 2 kez fırçalamaya özen gösterin. Sabah ve akşam olacak şekilde iki kez düzgün bir fırçalama yapmalısınız. Ağzınızı dört bölüme ayırın. Sağ üst, sol üst, sol alt ve sağ alt olarak dişlerinizi ayırarak her bir bölümü en az 30 saniye fırçalayın. Zorlanırsanız bir zamanlayıcı ayarlayarak bu işlemi yapın.

GÜNDE 4 DAKİKA YETERLİ OLUYOR

Yapılan araştırmalara göre diş bakımı için günde 4 dakika yeterli oluyor. Her bir bölgeye 30 saniyeden günde 2 kez fırçalama yaptığınızda, plak oluşumunun da önüne geçmiş olacaksınız.

NAZİK OLMAYA ÖZEN GÖSTERİN

Diş fırçalarken nazik olmaya özen gösterin. Agresif bir şekilde yukarı aşağı fırçalamayı unutun. Fırçayla küçük daireler yaparak diş genişliğinden fırçalayın.

45 DERECELİK AÇI KULLANIN

Fırçalama yaparken fırçayı direkt olarak değil 45 derece açıyla kullanın. Bu yüzeyleri temizlemek için en doğru sonucu size verecektir. Diş fırçaladıktan sonra diş ipi kullanın. Böylece fırçalama sonrasında ip kullanarak kalıntılardan tamamen kurtulabilirsiniz.

KAYNAK: Haberciniz

Editör: Resul AKA