Midyat ilçesinde 31 Mart yerel seçimi öncesi çalışmalarına ağırlık veren DEM Parti, seçim irtibat bürosunun açılışı ve konvoy gerçekleştirdi. Programa DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindekiler katıldı. Heyet, ilçe girişinde çok sayıda kişi tarafından araçlarla karşılandı. İlçe merkezinde gerçekleştirilen seçim turunun ardından büro açılışının gerçekleştirileceği merkez Dörtyol’a gelindi. Midyat'ta binlerce kişinin katıldığı açılışta, ilçe eşbaşkanları konuştuktan sonra adaylar Hikmet Duman ile Huda Erdem Aslan halkı selamladı.

Daha sonra konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, alanda bulunanlara teşekkür ederek, “Midyat'ta kadim halklar ve inançlar yaşıyor. Tam da DEM Parti’de olduğu gibi. Kürtleri, Türkleri, Süryanileri ve Arapları buluşturan tek parti DEM Parti’dir. Bin yıllardır Süryanisi, Alevisi, Türk'ü, Kürt’ü birlikte yaşıyor” dedi. 

  

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Bakırhan ve beraberindekiler daha sonra Nusaybin ilçesine geçti. 

Editör: Resul AKA