Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 31 Mart 2024 seçimleri için belirlediği adayları açıkladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin adayları Diyarbakır'daki toplantıda açıklanarak, tanıtıldı. Adaylarını ön seçim ile belirleyeceğini söyleyerek, Mardin'de ön seçim gerçekleştiren DEM Parti ön seçimlerde kazanan bazı isimleri açıklamadı.  

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları olarak Ahmet Türk ile ön seçimlerden çıkan Gülizar İpek Bilek yerine Devrim Demir'i açıkladı.  Nusaybin'de Selahattin Ay'ın yanı sıra ön seçimi kazanan kadın aday Gülistan Duran Altuntaş yerine Gülbin Şahin Dağhan açıklandı. Mazıdağı'nda Kudret Uçuk açıklanırken ön seçimi kazanan Hamdin Demir açıklanmadı. Derik'te Songül Özbahçeci açıklanırken, ön seçimde kazanan Cengiz Temelli açıklanmadı.

Kızıltepe'de Zeyni İpek ile Hamdiye Bilek Turgay, Savur'da Hatice Öncü ile Selahattin Önder, Dargeçit'te Asya Gezer ile Ramazan Akın, Artuklu'da Mehmet Ali Amak ile Hayriye Fliz Yücesoy, Yeşilli'de Songül Tunç açıklandı. Erkek aday Yeşilli'de açıklanmadı. Midyat ve Ömerli'de ise adaylar daha sonra açıklanacak. 

DEM Parti'de adayların açıklanmasının ardından çn seçimleri kazanan bazı adayların yerine başka isimler açıklanınca tepkiler yaşandı. Sosyal medyada tepki gösteren kullanıcılar boykot çağrısı yaptı. 

Paylaşımların bazıları şu şekilde; 

"- Nusaybinde halkin iradesi hice sayildi kayyum atandi biz boykot edecez secime gitmicez.

- Bir Nusaybinli olarak kınıyorum sizi. Gülbin şahin istifa etmeli ona yakışan o olacaktır. Bireysel olarak asla oy kullanmıcam.

- Halkın iradesini tanımadınız biz de sizi boykot edeceğiz.

- Nerede halk oylaması

- Bomboş organizasyon, memleketimin parasına yazık

- Dicle adayları nerde? Umarım hile yapanları oyunlarla gelmeye çalışanları seçmezsiniz.Aksi halde seçimi boykot edip bağımsıza oy verenler ve boykot edip hiç gitmeyenler olacak buna göz yumamazsınız.Hileye oyunlara göz yummayacağız

- Dargeçit'in 2019 yılında yaptığı gibi yapmamız gerekiyor. dem parti kendi yaptığı ön seçimi tanımıyor. Nusaybinde ve büyükşehirde boykot edeceğiz.

- Madem aday göstermeyecektiniz niye ön seçim yaptınız?

- önseçim yapıp ön seçim sonuçlarını neden tanımıyorsunuz ayak oyunları yaparak kendi insanlarımızı birbirine duşurüyorsunuz

- ön seçimleri neden yaptınız o zaman biz de koykot edeceğiz.

- Artuklu'ya oy vereceğim ama büyükşehirde boykot edeceğim.

- Hiç iyi olmadı, çok yazık oldu, başkasının emeği üzerine oturmak nasıl bir duygu acaba

- Halkın iradesine karşı gelip gösterilen aday yazıklar olsun

- Halkın iradesi satıldı

- Seçimle gelen kayyumla gider, 31 Mart öncesi olmuş bile 

- Görünüşte demokrasi (!) seçimden başka bir aday çıkmıştı nasıl oldu da seçilen aday değişti

- DEM Parti'nin kayyumu ile mi geldin, delegelerde kaybettin seçime gitmiyoruz

- Halkın iradesine el konuldu

- Biz kayyumları istemiyoruz

- DEM boykot kesinlikle oy yok

- Delegasyonla dalga geçildi

- Nusaybin halkını birbirine kırdırmaya çalışıyorlar, birbirine düşman ettiriyorlar

- Halkın iradesine el konuldu

- Halkın iradesini gaspedene oy vereceğiz hadi oradan."

Kaynak: Mardinhaber.com.tr

Editör: Resul AKA