Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Mardin'in Dargeçit ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

Bakırhan ve beraberindekiler, ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Partililer, daha sonra uzun bir araç konvoyuyla kent merkezinde adeta gövde gösterisi yaparak, seçim turu attı. Konvoyun ardından kalabalık kitle seçim irtibat bürosunun açılışının yapıldığı yere geçti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, burada yaptığı konuşmada faili meçhul cinayetlere dikkat çekerek, iktidara "Kürt meselesi, Dargeçit'te katledilen 7 candır. Dargeçit'te kardeşlerinin kemiklerini kuyularda 40 yıldır arayan halkın yaşadıklarına bakarak nasıl bir sorun olduğunu anlayacaklar" dedi. 

İlçenin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy'a da yüklenen Bakırhan, "Dargeçit Belediyesi iktidarın elinde; yol yok, su yok. Ahmet Türk burada, kaldırımın ve asfaltın ne olduğunu iyi bilir. Seçim için bu göstermelik atılan asfaltın ömrü uzun değil. Seçimi kaybettiklerini bildikleri için bunları rantçılara peşkeş çekmişler.  Hangi hizmeti yaptın? Kadınlar, gençler için hangi olanağı yarattın? Dargeçit halkına yoksulluktan başka ne verdiniz" diye sordu. 

Ardından seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı. 

Kaynak: Mardinhaber.com.tr