14 Mayıs seçimlerinin ardından 'değişim' tartışmalarının yaşandığı CHP’de olağan kurultay için geri sayım bitti ve kurultay başladı. Divan başkanlığını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı kurultayda bugün genel başkan seçimi yapıldı.

İkinci Tura Kalan seçimde Kılıçdaroğlu 536 oy alırken Genel Başkan 812 oyla Özgür Özel oldu. Yarın ise parti meclisi (PM) ve yüksek disiplin kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

KILIÇDAROĞLU, ÖZEL'İ TEBRİK ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Özel'i sosyal medya hesabı üzerinden tebrik etti.

Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL: SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM

Genel başkan olarak yaptığı ilk açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Özel, "Sırtıma yüklediğiniz sorumluluğunun FARKINDAYIM" dedi.

1,5 milyon CHP üyesine seslenen Özel seferberlik ilan ettiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Grubumuz Pazartesi sabahından itibaren Plan Bütçe Komisyonu'ndaki mücadelesine tek yumruk olarak devam edecek. Yerel seçim sürecine odaklanacağız. Buradan 1.5 milyon üyemize diyorum ki; yaşadığımız üzüntüyü telafi etmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum."

Editör: Resul AKA