İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde meydana gelen kazalara ilişkin X hesabından paylaşımda bulundu. Paylaşımda trafik yoğunluğunun tekrar artmaya başladığını belirten Bakan Yerlikaya, Bayram tatilinin 8'inci gününde 628 trafik kazası meydana geldiğini 382 bin 467 aracın denetlendiğini paylaştı. Yerlikaya; 25 bin 215 araca hız ve radar işlemi, 34 bin 407 araca ise diğer işlemlerin yapıldığını paylaştı.

Bakan Yerlikaya aynı zamanda Bayram tatilinin ilk 8 gününde toplam 4 bin 998 trafik kazası meydana geldiğink, 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 352 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sürücü ve yolculara ise şu uyarılarda bulundu: "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım.

MARDİN'DE 7 KİŞİ CAN VERDİ

Kazalarda hayatını kaybeden 7 kişi Mardin'de meydana gelen kazalarda can verdi. Mardin'deki kazalarda 3'ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti. Kazalardan 4'ü can pazarına dönen Uluslararası İpekyolu'nda Nusaybin mevkiinde meydana geldi.

Nusaybin mevkiinde meydana gelen 3 ayrı kazada 3 çocuk hayatını kaybetti. Nusaybin'deki kazalarda 12 yaşındaki R.N.O. 3 yaşındaki Şerzan Botan Abay hayatını kaybederken, Mehmet Esir A., Helin A., Berivan A. ve Alan Berken A. yaralandı.

Nusaybin mevkiindeki bir diğer kazada 1 aylık bebek Yiğit Efe B. hayatını kaybederken, Ferhat B., Zeynep B., Aslan Efe B. ve Meliha B. yaralandı.

Bir diğer kaza ise yine İpekyolu üzerinde yaşandı. Cizre- Nusaybin karayolunun 10. kilometresi Çavuş köyü mevkiinde Berham Kurt, kullandığı TIR'ın devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

Bir diğer kaza ise Kızıltepe'de meydana geldi. Kızıltepe'deki kazada 23 yaşındaki Bilal Sarıboğa hayatını kaybetti.

Bir diğer kaza Nusaybin ilçesinde meydana geldi. Kazada otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü Sabatullah Karataş (23) yanarak can verdi.

Artuklu ilçesi Vali Ozan Caddesi Fatih Petrol mevkiinde karşıdan karşıya geçmek isteyen ismi öğrenilemeyen vatandaş bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. 

Kaynak: Mardinhaber.com.tr - Bayram Kerimoğlu