Hayat kalitesini azaltan birçok sebep zaman zaman karşımıza çıkabilir. Bunlardan biri de özellikle kadınlarda oldukça yaygın görülen alt karın şişliğidir. Karnın özellikle alt bölgesinde hissedilen bu şişlik son derece rahatsız edici olmakta ve kıyafetlerde de belli olmaktadır. Alt karın şişliği yaşayan kadınların çoğu da internet üzerinde bu konuyu araştırmaktadır. Temel olarak beslenme alışkanlığından kaynaklanan bu durumun tedavisi ise çeşitli takviyeler almanın yanı sıra yine beslenme alışkanlığını düzeltmek ve bazı değişiklikler yapmaktır. Böylece büyük ölçüde şişkinlik sorunlarınızdan kurtulacak ve rahat yaşamınıza kavuşacaksınız. Bu konuda fazla bilinmeyen bitkisel çayları da tüketmemeniz tavsiye edilir.

  • Laktoz intoleransınız olabilir. Bu da şişkinliğe sebep olabilir. Süt ürünlerinde laktozsuz sütleri tercih ederek bu duruma önlem alabilirsiniz. Bu kişilerde özellikle soğuk süt içildiğinde şişkinlik ve gaz problemleri görülebilir.Yemeğin çok hızlı yenmesi, sindirim problemlerine sebep olabilir. Bu yüzden yemek yenirken çok hızlı olmamak ve çok büyük lokmalar almamak gerekir. Özellikle az çiğneyip yutulan yiyecekleri vücut sindirmede oldukça zorlanır.Şaşıracaksınız belki ama çok sık sakız çiğnemek de şişkinlik sebeplerindendir. Yutulan her tükürükle beraber hava da yutulur bu da şişkinliği oluşmasına sebep olur.Su tüketimini günlük en az 3 litre olarak ayarlayın. Buna bağlı olarak tuvalet alışkanlığı edinin. Tuvaleti çok tutmamak da oldukça önemlidir.Asitli ve tuzlu yiyecekleri tüketmeyi azaltın. Bunlar vücuttan atılması zor olan ve vücutta ödeme yol açan yiyeceklerdir.Detoks suları tüketebilirsiniz. Doğal olarak hazırladığınız limon, maydanoz gibi suları rahatlıkla tüketebilirsiniz.Karbonhidratı dengeli tüketin.Özellikle kabızlık problemi yaşamamak için lifli besinler tüketin.
  • Tüm bunları uyguladığınızda alt karın şişliği sorununuzdan ciddi ölçüde kurtulacaksınız. Aynı zamanda dilerseniz probiyotik takviyeleri de kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra hareketli yaşam da oldukça önemlidir. Masa başı çalışanların özellikle sık sık hareket etmesi ve ayağa kalkması tavsiye edilir. Böylece günlük hayatınızı olumsuz olarak etkileyen ve yaşam kalitenizi düşüren şişkinlik sorununun önüne geçebilirsiniz. Ancak tüm bunlara rağmen şikâyetlerinizde herhangi bir azalma olmuyorsa mutlaka bir doktora görünmeniz tavsiye edilir.

Editör: Resul AKA