Türkiye'nin merakla beklediği 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere sayılı zaman kalırken partilerin büyükşehir belediye başkan adayları da açıklanmaya devam ediyor.

Birçok büyükşehir ile il başkan adayının açıklanacağı toplantıyla ilgili hazırlıkların sürdüğü, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler ile Seçim İşleri Başkanlığı'nca organize edilecek toplantıda Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın da açıklanması bekleniyor.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Şanlıurfa eski Valisi Abdullah Erin, 22. Dönem Mardin Bağımsız Milletvekili İş İnsanı Süleyman Bölünmez, 21. Dönem Mardin Milletvekili / Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Araştırmacı - Yazar Abdurrahim Temel (Semavi) ile farklı isimlerin de aralarında bulunduğu olası aday adaylarıyla ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığı, isimler arasından üzerine mütabık kalınacak adayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla birlikte kamuoyuyla paylaşılacağı öğrenildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Murat Kurum olarak açıklandığı ilk tanıtım toplantısı 7 Ocak'ta yapılmıştı.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı adayının tanıtılacağı ikinci toplantının ise 14 Ocak'ta yapılması planlanırken Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 9 askerimizin şehit olması sebebiyle bu toplantı ertelenmişti.

AK PARTİ'NİN ADAY TANITIM TOPLANTISI 18 OCAK'TA YAPILACAK

AK Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı adayının tanıtılacağı ertelenen aday tanıtım toplantısının tarihi belli oldu. Toplantı, 18 Ocak Perşembe günü saat 14.00'te ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Editör: Resul AKA