Bahar ayı ile birlikte bölge illerine gelen turist sayısında artış sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake ve Eşi Cherly önce Batman’a gitti.

Jeff Flake ve Eşi Cherly Batman tabelası önünde poz vererek, sosyal medya hesabında paylaştıkları fotoğrafları üzerine “Türkiye’nin bu unutulmaz şehrine geldik. Gothham’ı (Batman’ın yaşadığı hayali şehir) arıyoruz” yorumu yaptı.

Jeff Flake ve Eşi Cherly Batman’ın ardından ise rotalarını Mardin'e kırdı. Mardin'de tarihi mekanları gezen çift, Midyat ilçesi ve Artuklu ilçesinde Süryani cemaatine de ziyaretler gerçekleştirdi. 

 Midyat ilçesinde Mor Gabriel Manastırı'nı gezen çift, Artuklu ilçesinde de Deyruzzafaran Manastırı'nı gezdi.Çift yaptıkları paylaşımda "Türkiye'nin Güneydoğusunu dolaştık. Bu ülkedeki dini çeşitliliğin uzun ve zengin tarihinin bir hatırlatıcısı 4. ve 5. yüzyılda inşa edilen dört Süryani Ortodoks manastırını bu hafta gezdik. Bunlardan biri olan Mor Gabriel Manastırı, 7ç yüzyılda bir seferde 1000'deen fazla papazı eğitti. Bu eski taş duvarlar arasında Aramice (İsa'nın dili) hala okunmakta ve konuşulmaktadır" diye yazdı.   

Traveling Around Southeastern Türkiye Is A Reminder Of The Long And Rich History Of Religious Diversity In This Country. We Toured Four Syriac Orthodox Monasteries This Week That Were Built In The 4Th And 5Th Cent

Kaynak: Mardinhaber.com.tr - Resul AKA