ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara şehir içi ulaşımında trafiği büyük ölçüde rahatlatan, ulaşımın omurgası olarak nitelendirilen Başkentray’ın yıldönümünde açıklamalarda bulundu.

Bakanlık olarak Başkent Ankara’ya yakışır eserler yaptıklarının altını çizen Bakan Uraloğlu, “Başkentray’ın hizmete alınışının yıl dönümünde, hizmete açıldığı 12 Nisan 2018 tarihinden bu yana başkentliler yoğun bir ilgiyle kullanmaya devam ettiğini söyledi. Türkiye’'nin dört bir yanında ulaşımın her modunda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, son 22 yılda Ankara için durmadan, duraksamadan çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

“Ankara’'nın raylı sistem hattını 103,6 kilometreye çıkardıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, "“Ankaralıların yıllarıdır beklediği Kızılay – Çayyolu, Batıkent – Sincan-Törekent ve Tandoğan – Keçiören metro hatlarını hizmete açtık. Geçen yıl da Keçiören’den Kızılay’'a aktarmasız metro ulaşımı sağlayan Atatürk Kültür Merkezi-Gar-Kızılay Metrosu’nu açtık. Ankara’nın 23,1 kilometrelik raylı sistem hattını 80,5 kilometre uzatarak Ankara’daki raylı sistem hat uzunluğu 103,6 kilometreye çıkardık”" dedi.

Editör: Resul AKA