Eğitim Gönüllüleri, yeni etkinlik döneminde çocuklara yaşam becerileri edinmelerini, duygusal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmayı, bilim ve teknolojinin yeniliklerinden yararlanmalarını amaçlıyor.

Midyat’ta 1999 yılından bu yana ilköğretim çağındaki çocuklara çok yönlü eğitim desteği veren TEGV Midyat Öğrenim Birimi, 2023-2024 yılı yeni etkinlik dönemine başladı.

Eğitim alanında Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın, Midyat’ta ilköğretim çağı çocuklarına, eğitimli gönüllü ordusuyla verdiği çok yönlü eğitim desteği artarak devam ediyor. TEGV’in Türkiye geneline yayılmış 86 Etkinlik Noktası, bütün çocukları kucaklayan, güler yüzlü, sıcak, donanımlı ve aktif öğrenme ortamları sunuyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Midyat Öğrenim Birimi Yöneticisi Kadir Kurt, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulu, bugünün çocuklarını en iyi şekilde eğitebilmek olduğunu söyledi.

Etkinliklere katılan çocukları geleceğe hazırlamak için bilgisayar, Drama, Sağlıklı Yaşam, Matematik Eğlenerek Öğren, okuyorum-oynuyorum, Fen Eğlenerek Öğren, Algo Dijital, Düşler Atölyesi, satranç ve İngilizce etkinlikleri verdiklerini ifade eden Kurt, “Etkinliklerimize her dönem Midyatlı öğrencilerimizin yoğun bir ilgisi var.

Etkinliklerin okul dışı saatlerinde hafta içi ve hafta sonu yapıldığını belirten Kurt, ”İdeal öğrenme ortamı, yabancı dil konusunda destek, çocuklarımızın sanatın her dalında kendilerini keşfedecekleri bir ortam bulacaklardır. Bunları yaparken de yaş gruplarına uyumlu oyunlar oynayabilecekleri yetenek ve ilgi odaklı programlarına dayalı olarak destek vermeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: MiDYATHABER / Kadir Kurt

Editör: Resul AKA