Dünyada ve ülkemizde başlayan pandemi krizi ve onu takip eden süreçte 6 Şubat deprem faciasının ardından eğitimde ciddi oranda aksaklıkların yaşandığı hatırlanıyor. Bundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir karar alındı. Bu karar ile telafi derslerinin yapılacağı bildirildi. Dolayısıyla okullar yarından sonra başlıyor.

YARINDAN SONRA OKULLAR 

MEB'in yaz okulunun tamamen ücretsiz olarak hizmet vereceği belirtildi ve öğrenciler için 3 Ağustos'da okulların açıklacağı bildirildi. MEB, yaz tatilindeki öğrencilere 81 ile yazı göndererek okulların açılış tarihini paylaştı ve yaz okulu doğrultusunda 3 Ağustos'ta okulların açılacağı bildirildi.


Öğrenciler, özellikle deprem bölgesindeki illerde, akademik açıdan desteklenerek eğitimlerine devam edeceği belirtilerek telafi erslerine katılım zorunlu olmayacağı ve öğrencinin tercihine bırakılacağı bildirildi.Bu sayede öğrenciler, kendi ihtiyaçları ve tercihleri doğrultusunda derslere devam edebilecekleri de eklendi.

NİTELİKLİ EĞİTİM 

Tüm bunlarla beraber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yaz okullarında verilecek telafi derslerinin tamamen ücretsiz olduğu paylaşıldı. Ayrıca açıklamada öğrenciler, ek bir maliyete katlanmadan, nitelikli eğitim alacakları ifade edildi.

Editör: Resul AKA