Liseye Geçiş Sınavının (LGS) ardından öğrenciler ve velileri en iyi liseleri araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre Mardin'in en iyi liseleri belli oldu. Mardin'in Yüksek taban puanlarıyla öne çıkan en iyi liseleri en çok tercih edilen liseler arasında yer alıyor. 

İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın verilerine göre Mardin'in en iyi liseleri;

MARDİN FEN LİSESİ

Lise 2006 yılında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitime başladı. Okul başarıda ilkleri ve en iyileri gerçekleştirebilen bir okul olmak için çabalamakta. 2022 YKS puanıyla; 24 öğrenci tıp fakültelerine yerleşecek düzeyde puan aldı. Türkiye 6.sı, 130.sü ve 149.sü Mardin Fen Lisesinden oldu.

İlk elli binde 38 öğrenci girdi. Bunların yanı sıra okulun öğrencilerinden Emre AYDIN Sayısal alanda Türkiye 6.sı ve Mardin 1.si oldu. Okulda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleşmektedir. Okulda İngilizce ve Almanca olmak üzere iki yabancı dilde eğitim verilmekte.

MARDİN SIRALAMASI: 1

İLK YERLEŞTİRME PUANI: 437,00

MİDYAT FEN LİSESİ

Lise 2015 yılında eğitime başlamıştır. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için kontenjan 120 öğrencidir. Okulda yabancı dilde İngilizce eğitimi verilmektedir. 2022 yılında 24 öğrenci tıp fakültelerine yerleşmiştir. Okulda çocukların deney yapabileceği Kimya, Biyoloji ve Fizik Laboratuvarı bulunmaktadır.

MARDİN SIRALAMASI: 2

İLK YERLEŞTİRME PUANI: 422,34

KIZILTEPE FEN LİSESİ

Geleceğe yön verecek, düşünen, sorgulayan ve milli değerlere önem veren gençler yetiştirebilmek için uğraşmaktadır. Okulda İngilizce ve Almanca olmak üzere iki yabancı dilde eğitim verilmektedir. Okulda çocukların

uygulayarak öğrenebileceği Kimya, Biyoloji ve Fizik Laboratuvarı bulunuyor.

MARDİN SIRALAMASI: 3

İLK YERLEŞTİRME PUANI: 408,25

MARDİN ANADOLU LİSESİ

Lise anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş, bilgi toplumun gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Okulun 2009-2010 eğitim-öğretim yılında sportif faaliyetlerde birincilikleri bulunuyor. Bunun yanı sıra 2009 yılında yapılan OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nda Mardin İl Birinciliği, 2010 yılı OYAK Liselerarası Matematik Yarışması'nda Mardin İl Üçüncülüğü bulunuyor.

MARDİN SIRALAMASI: 4

İLK YERLEŞTİRME PUANI: 390,39

MİDYAT ANADOLU LİSESİ

Midyat Anadolu Lisesi olarak yenileşmeyi özbenliğini koruyarak yaşayan var olan fırsatları değerlendiren ve yeni fırsatlar sunan akademik ve sosyal başarıyı hedefleyen bireyleri yetiştiren bir eğitim kurumu olmak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı için kontenjan 150 öğrencidir. Okul 2021 yılında 57 kişiyi üniversiteye yerleşmiştir. 2 yıldır TÜBİTAK bilim projeleri bölge yarışmalarına öğrenci gönderilmekte.

MARDİN SIRALAMASI: 5

İLK YERLEŞTİRME PUANI: 380,24

Editör: Resul AKA